Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika TOKİ sosyal konut projesi açıklaması

Yükselen konut fiyatları sonrası ev sahibi olmak isteyen dar gelirlilerin umutla bekledikleri TOKİ 150 bin sosyal konut projesi 2022 müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ açıkladı mı, 2022 başvuru tarihi ne zaman, ev fiyatları kaç TL?
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika TOKİ sosyal konut projesi açıklaması

Tüm dünyada emlak sektöründe aşırı değerlenme yaşanırken Türkiye konut fiyatlarının ve ev kiralarının en çok yükseldiği ülke olarak ilk sırada yer almıştı. Konut fiyatlarına zam şampiyonu olan Türkiye'de Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksi raporuna göre 100 m2 ortalama konut fiyatı 1.5 milyon TL barajını aşarak artık dar gelirli vatandaşların yanı sıra orta gelirli vatandaşların da ev sahibi olmasını imkansız hale getirmişti. 

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş ev kiralarına da yansırken kiralık ev fiyatları da asgari ücreti aşarak vatandaşın geçim derdini katlamıştı. Yaşanan yükselişin ardından konut fiyatları için hükümet bir dizi önlem paketi açıklamış, hazine arazilerinin üzerine imar planına uygun konut yapmak isteyen kişilere ucuz fiyatlarla satılacağı duyurulmuştu. 

ÜZERİNE EV YAPMAK İSTEYENLERE HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞI BAŞLADI MI, TOKİ 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ 2022 BAŞVURUSU NE ZAMAN, BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Ev sahibi olmak istiyorum diyen kişilere yönelik olarak merakla beklenen sosyal konut projesi için gözler bugün kabine toplantısı sonrasında ulusa sesleniş konuşması yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'daydı. Beklenen açıklama yaklaşık 2,30 saat süren kabinenin ardından geldi. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşması ile beklenen TOKİ 150 bin sosyal konut projesi hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında "

Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü konutta da gerçekleştiriyoruz. TOKİ tarafından 1 milyondan fazla vatandaşımızı ev sahibi yaparak dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce de 100 bin sosyal konut projesinde 10 katından fazla başvuru almıştık. 

 Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini gerçekleştiriyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın yararlanacakları bu projenin hazırlıkları bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle ev sahibi yapacağız. Amacımız salgın döneminde azalan konut arzını arttırarak hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişebileceği fiyatlarla ev sahibi olmasını sağlamaktır. Bu proje aynı zamanda ev kiralarının da düşmesini sağlayacaktır. İlk defa evlenecek gençler de bu projelerde kota sahibi olacaktır. Önümüzdeki ay tüm milletimize duyuracağımız bu konut projesinin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dinliyorum" dedi.