Dar gelirliler dikkat! Ev sahibi olmak için TOKİ sosyal konut projesinde ikinci şans!

TOKİ sosyal konut projesinde vatandaşlara ikinci bir şans imkanı veriliyor. Sosyal konut başvurusu yapan vatandaşlar TOKİ’nin aynı proje kapsamında satışa çıkardığı arsalar için de başvuru yapabilecekler. Böylelikle ev sahibi olabilmek için iki ayrı şans kullanılabilecek.
Dar gelirliler dikkat! Ev sahibi olmak için TOKİ sosyal konut projesinde ikinci şans!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında bir süredir vatandaşlar sosyal konut başvurularını yapıyorlar. Bu başvurulara şu anda da devam ederken TOKİ artık sosyal konut projesinin ikinci aşaması olan arsa satışları için de başvuruları almaya başlıyor. Bugün başlayacak olan TOKİ arsa satışı başvurularına da çok büyük bir ilginin olması bekleniyor.

ÇİFTE BAŞVURU İMKANI!

TOKİ’nin sosyal konut projesi iki aşamalı olarak planlandı. İlk aşaması yapılacak olan 250 bin adet sosyal konutların satışıydı. Bu konutlar için başvurular ay sonuna kadar devam edecek. Projenin ikinci aşaması ise vatandaşların kendi evlerini yaptırabilecekleri arsaların satışı şeklinde olacak. 1 milyon arsa TOKİ tarafından bugün satışa çıkarılıyor. Bu arsaların tüm altyapı sorunları devlet tarafından çözülecek. Elektrik, su, doğalgaz, yol gibi altyapı imkanları hazır olan bu arsalarda vatandaşlar direkt olarak evlerini inşa edebilecekler.

TOKİ’nin sosyal konut projesinden konut almak için 5 milyondan fazla vatandaş başvuruda bulundu. Bu vatandaşlara bugün başlayacak olan arsa satışlarında da başvuru hakkı veriliyor. Başvurular tamamlandıktan sonra çekilecek olan kura ile vatandaşlara hem konut hem de arsa çıkması halinde vatandaşlardan tercih yapmaları istenecek. Ya konut satın alınabilecek ya da arsadan yana tercih kullanılabilecek. Bir kişi aynı anda hem konut hem de arsa alamayacak.

ARSA SAYISI DEĞİŞTİ

TOKİ sosyal konut projesi açıklandığında 5 yıllık planlama içerisinde 250 bin arsa satışı ve 50 bin işyeri yapılması planlanıyordu. İlk etapta 100 bin asra satışı ile 10 bin işyeri yapılacağı ilan edilmişti. Ancak arsa sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile artışa gidildi. Toplamda TOKİ altyapısı hazır 1 milyon adet arsa satışı yapacak. Bu rakamın daha da artması talep sayısına göre mümkün olabilecek.

TOKİ ARSA FİYATLARI VE ÖDEME SEÇENEKLERİ

TOKİ’nin satışa çıkardığı arsalar için fiyatlar ve ödeme seçenekleri de belirlendi. Buna göre müstakil arsaların fiyatları 192.500 TL’den başlıyor. Vatandaşlar bu arsaları yine 1.604 TL’den başlayan taksitlerle satın alma imkanı bulacaklar. Arsalar üzerinde vatandaşlar 150 metrekarelik ev yaptırabilecekler.

Arsada ikinci seçenek ise hisseli parseller olacak. Bu hisseli arsaların fiyatları 112.500 TL’den başlayacak. Bu arsalar için taksitlerin 937 TL’den başlayacağı bildirildi. Arsalar piyasa ortalamasının çok altında satılacak ve fiyatlar yüzde 30 indirimli olarak vatandaşlara yansıtılmış olacak. Arsa satın almak isteyenler 10 yıl vadede faizsiz bir şekilde bunu gerçekleştirebilecekler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK!

TOKİ arsa satışı ile alakalı olarak ayrıntılar henüz kapsamlı bir şekilde kamuoyuna aktarılmadı. Buna dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapılması planlanan kabine toplantısının ardından açıklama yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde TOKİ arsa satışlarına dair yeni bir açıklama ile ek bilgiler verecek.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ ARSA SATIŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

-18 yaşını doldurmuş olmak
-Satılacak olan arsanın bulunduğu belediye sınırları içerisinde ikamet etmek
-Yoksul ve dar gelirli olmak
-Arsa tahsis edilecek kişilerin kendisinin, eşinin veya ergen olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde ev yapmaya uygun arsası veya bir ev veya apartmanın bağımsız bir dairesine karşılık arsa payı olmamak
-500 TL başvuru bedeli ödemek