Deprem bölgesinde 177 bin 316 afet konutunun yapımı devam ediyor!

AFAD tarafından bugün yapılan son paylaşım ile birlikte deprem bölgesinde yapımı devam eden konutlar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Deprem bölgesinde 177 bin 316 afet konutunun yapımı devam ediyor!

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 11 ilde şehirleri yeniden eski haline getirebilmek amacı ile çalışmalar devam ediyor. Devlet tarafından yapılan TOKİ konutları ile yıkılan evlerin yerine vatandaşların güven içerisinde yaşayabilecekleri konutların yapımına başlandığı öğrenilmişti. Bununla birlikte bazı illerde konutların teslim edilmesine kısa bir süre kaldığı hakkında açıklamalara da yer verildi. Tüm bunlar ile birlikte bugün AFAD tarafından yapılan konutlarda gelinen seviye de paylaşılmaya başlandı.

177 BİN 316 AFET KONUTUNUN YAPIMI DEVAM EDİYOR!

Konu ile ilgili 11 ilde yapımı devam eden konutlardaki son durumu bilgilendiren AFAD "İlk günden itibaren devlet-millet bir olduk, yaraları sarmak için gece gündüz demeden çalıştık. Deprem bölgesinde 11 ilde 177 bin 316 afet konutu hızla yükseliyor. Tüm imkanlarımızla güçlü binalar ve güvenli yarınlar inşa etmeye devam ediyoruz." şeklindeki ifadeler ile konutların yapımında gelinen noktayı paylaştı.