Deprem bölgesinde 2 milyon 44 bin 964 yapı tamamlandı!

Çevre Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusu ile birlikte deprem bölgesinde 2 milyon 44 bin 964 yapının tamamlandığı öğrenildi.
Deprem bölgesinde 2 milyon 44 bin 964 yapı tamamlandı!

6 Şubat tarihinin ardından 11 ilin etkilendiği deprem bölgelerini yeniden ayağa kaldırmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çalışmalara başlanmıştı. Bu çalışmalar kapsamında TOKİ tarafından konut yapımları sürerken, depremden etkilenen vatandaşlar için konutlar tamamlanarak bir an önce evlerini onlara teslim etmek için çalışmalar yürütülmeye devam etti.

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamalara göre deprem konutları için bu zamana kadar yapımı süren konutlarda son durum açıklandı. Bir yandan da deprem riski bulunan illerde de çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

BUGÜNE KADAR 2 MİLYONDAN FAZLA KONUT YAPIMI TAMAMLANDI!

Çalışmaların büyük bir özveri ile deprem bölgeleri hakkında Bakan Özhaseki tarafından yapılan açıklamalarda “6306 sayılı Kanun kapsamında riskli alan, rezerv yapı alanları ve riskli yapı olarak toplam 1 milyon 918 bin 855 adet bağımsız birim kentsel dönüşüm kapsamına alınmış, 977 bin 874 adet bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirilmiş ve 2 milyon 44 bin 964 adet bağımsız birimin de yapımı tamamlanmıştır. Buna ilave olarak, 68 bin 551 adet bağımsız birimin yapımına ve 220 bin 589 adet bağımsız birimin ise proje çalışmalarına devam edilmektedir.” şeklindeki ifadeler ile deprem bölgelerindeki son durum açıklandı.

TÜRKİYE GENELİ KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR!

Tüm bunların yanı sıra Türkiye genelinde devam eden konutlar hakkında bundan sonraki süreç için planlamaları da Bakan Özhaseki paylaştı. Yapılan açıklamalarda “Kira yardımı, faiz desteği, kamulaştırma gideri, proje çalışmaları ve yapım faaliyetleri gibi kentsel Dönüşüm uygulamalarına yönelik günümüze dek 39,8 milyar lira kaynak sağlandı. Bu tutarın günümüz değeri 89,9 milyar liradır.
Ayrıca, gelinen tarih itibariyle 8 milyar 500 milyon lira tutarında kira desteği sağlanmıştır.
Bu arada zemin durumu ve üzerindeki yapılaşmalar açısından tehlike arz ettiği tespit edilen konutların önceliğe alınması suretiyle afetlere hazır Türkiye için çalışmalar artırılarak, 5 yıllık sürede her yıl 400 bin konut olmak üzere öncelikle 2 milyon konutun dönüşümü hedeflenmektedir.” şeklinde ifadeler ile proje kapsamındaki durum hakkında değerlendirmeler bulundu.