Dev hizmet! Tapu artık e-Devlet'ten alınacak TOKİ uygulamayı ilan etti

TOKİ Başkanlığı yeni e-Devlet hizmetini duyurdu. Kurum, TOKİ'den ev alanların banka ve tapu müdürlüğüne gitmeden e-Devlet'ten tapu alabileceklerini ilan etti.
Dev hizmet! Tapu artık e-Devlet'ten alınacak TOKİ uygulamayı ilan etti

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut ve diğer gayrimenkul alımlarına ilişkin yeni hizmetini resmen ilan etti. Kurum, TOKİ'den gayrimenkul almış olan vatandaşların tapularını almaları için gereken işlemlerin kısaldığını ve e-Devlet üzerinden tapuların alınabileceğini bildirdi. İşte TOKİ Başkanlığı'nın yeni duyurusu ve e-Devlet'ten tapu alma işlemleri.

TOKİ TAPULARI KURUMA GİTMEDEN E-DEVLET'TEN ALINABİLECEK

TOKİ tarafından başlatılan yeni hizmet vatandaşlara çok büyük kolaylık sunuyor. Buna göre; TOKİ'den gayrimenkul alan vatandaşlar, tapularını banka ve tapu müdürlüğüne gitmeden e-Devlet üzerinden alabilecekler. Yeni hayata geçirilen uygulama vatandaşların Tapu Genel Müdürlüklerine gitmeden online bir şekilde tapularını almalarını sağlıyor. Uygulamanın detayları hakkında bilgilendirme yapan TOKİ Başkanlığı kimlerin hangi özellikleri yerine getirdiklerinde e-Devlet'ten tapu alacaklarını ilan etti.

e-Devlet üzerinden tapuların nasıl alınacağı hakkında bilgi veren TOKİ Başkanlığı "gayrimenkul alıp, borcunu peşin ödemiş veya bitirmiş olup, kat mülkiyeti tesis edilmiş, tapuları bankaya gönderilen gayrimenkul alıcıları, tapularını e-devlet üzerinden alabilecek." açıklamasında bulundu.

e-Devlet'ten tapu alınabilmesi için borçların tamamının ödenmiş olması gerekiyor. Ayrıca kalan taksit dışında vatandaşların emlak vergisi borçlarının olmaması ve DASK yaptırmış olmaları gerekecek.

Dev hizmet! Tapu artık e-Devlet'ten alınacak TOKİ uygulamayı ilan etti

BORCU YOKTUR YAZISI GEREKİYOR

Sistemden faydalanacak olan vatandaşlar konut aldıkları site yönetiminden borcu yoktur yazısı alacakalr. Daha sonra bu borcu yoktur belgesi e-Devlet sistemine yükelenecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

E-devlet üzerinden tapu işlemlerini tamamlamak isteyenler öncelikle başvuru yapacaklar. e-Devlet üzerinden yapılacak olan başvurularda yukarıda da belirttiğimiz gibi gerekli alanlar bilgiler doldurulacak. Ardından sisteme TOKİ site yönetiminden alınacak olan borcu yoktur yazısı yüklenecek. Son işlem olarak ise ilgili taahhütname onaylanacak ve başvurular tamamlanacak.

E-DEVLET'TEN TAPU NASIL ALINACAK?

Başvuru sonrası işlemler hakkında da bilgi veren TOKİ Başkanlığı "İşlemi sonuçlanan gayrimenkul alıcıları, e-Devlet üzerinden Web Tapu sistemine girerek, tapu kaydına ulaşabilecek. Tapu senedini almak isteyenler ise gerekli harçlarını yatırıp, Web tapu sistemi üzerinden alabilecek." açıklamasında bulundu.

Başvuru Olumsuz Sonuçlanırsa

E-Devlet üzerinden yapılan tapu başvurusu olumsuz sonuçlarınırsa a tapu müdürlüğünden gelen bilgiler, gayrimenkul alıcısına iletilecek. Tapu alınmasına engel teşkil eden sorunlar bildirilecek. Sorunların çözümü sonrasında ise vatandaşlar yeni başvuru yapacaklar.