E-Devlet TOKİ arsa işyeri başvuru ekranı! Arsa ve işyeri başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ arsa ve işyeri başvuruları için araştırmalar hızlandı. E-devlet başvuru ekranı açılırken vatandaşlar başvuru işlemlerini yapmaya başladılar. TOKİ arsa ve işyeri başvuru işlemi nasıl yapılır? E-devlet TOKİ arsa, işyeri başvuru ekranı açıldı! İşte merak edilen ayrıntılar...
E-Devlet TOKİ arsa işyeri başvuru ekranı! Arsa ve işyeri başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ tarafından sosyal konut projesi kapsamında bulunan ve satışları gerçekleştirilecek olan arsalar ve işyerleri için başvurular alınmaya başlandı. E-devlet başvuru ekranı açılırken vatandaşlar başvuru işlemlerini yapmaya başladılar. Peki TOKİ arsa ve işyeri başvurusu nasıl yapılır? E-devlet başvuru ekranı üzerinden başvurular nasıl yapılır?

TOKİ arsa başvuruları büyük bir talepte başladı. Arsa başvuru ekranı e-devlet giriş ekranı vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamasına göre vatandaşlar 1 milyon arsa ile 10 bin işyeri için başvuru işlemlerini yapabilecekler.

TOKİ ARSA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ arsa başvurusu için vatandaşlar iki ayrı yoldan başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. E-devlet TOKİ arsa başvuru ekranından adımları tamamlayan vatandaşlar başvuru işlemlerini tamamlayabiliyorlar. Ayrıca isteyen vatandaşlar da Ziraat Bankası ile Halkbank üzerinden de TOKİ arsa başvurusu yapabiliyorlar.

TOKİ ARSA İŞYERİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI NEREDE?

TOKİ'nin asra ve işyeri satışı için talep topladığı e-devlet başvuru ekranı merak ediliyor. Bunun için e-devlet sistemine giriş yapılması ve TOKİ'nin hizmetleri arasında ilgili hizmetleri seçmek gerekiyor. Böylelikle hem arsa başvuru ekranı hem de işyeri başvuru ekranı görülebilir.

TOKİ İŞYERİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ işyeri başvuru ekranı da çokça merak ediliyor. TOKİ tarafından sosyal konut projesi içerisinde yer alan işyeri aşamasının da başvuruları alınmaya başlandı. Başvuru işlemlerini için E-devlet TOKİ işyeri başvuru ekranı üzerinden işlemlerin yapılması gerekiyor. Başvuru ekranına ulaşan vatandaşlar burada başvurularını tamamlayabilecekler. Ayrıca yine Halkbank ve Ziraat bankası üzerinden de 10 bin adet işyeri için başvuru yapılabilecek.

TOKİ ARSA VE İŞYERİ BAŞVURU BEDELLERİ NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında satılacak olan arsalar ve işyerleri için vatandaşların ödemeleri gereken başvuru bedelleri merak ediliyor. 1 milyon arsa satışı için başvuru yapmak isteyen vatandaşların 500 TL başvuru bedeli ödemeleri gerekiyor. TOKİ 10 bin adet işyeri başvuru bedeli ise 2.000 TL olarak açıklandı. Bu bedeller ödenmeden başvuru yapılamayacak. Noter kurasında isimleri çıkmayan vatandaşlar ödedikleri bu başvuru bedellerini TOKİ’den geri alabilecekler.