e Devlet üzerinden başvuru yapanlar için 500 TL TOKİ başvuru parası yatırma nasıl yapılır, ne zaman yatırılır?

TOKİ konut başvurusu yapmak isteyen kişiler uzun banka kuyrukları beklemek yerine e devlet üzerinden başvuru yapmayı tercih ediyorlar. Peki, e-Devlet başvurusu yapan kişiler için 500 TL başvuru parası nereden, kuraya katılma ücreti nasıl yatırılır?
e Devlet üzerinden başvuru yapanlar için 500 TL TOKİ başvuru parası yatırma nasıl yapılır, ne zaman yatırılır?

TOKİ başvuru ücreti 2022 sosyal konut projesi için bu sene 500 TL olarak belirlenirken kuraya katılma parası için merak edilen sorularda yanıtlandı. TOKİ başvuru şartları için aranılan koşuları taşıyan kişiler için illere göre Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden yapılırken isteyen kişiler için ise e Devlet TOKİ başvurusu imkanı sunulmuştu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan 250 bin sosyal konut projesi için bu sene başvurular yoğunluk yaşanmaması adına e-Devlet üzerinden kimlik numarasının son hanesine göre alınmaya başlanmıştı. Yapılan duyuruya göre;

Kimlik numarası son rakamı 0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba günü,

Kimlik numarası son rakamı 2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe günü,

Kimlik numarası son rakamı 4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma günü,

Kimlik numarası son rakamı 6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi günü,

Kimlik numarası son rakamı 8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar günü kabul edilecek.  

 TOKİ BAŞVURU PARASI NASIL YATIRILIR 2022, NE ZAMAN YATACAK?

Bu sene 500 TL olarak belirlenen TOKİ başvuru parası için yapılan açıklamada "E-devlet kanalıyla başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde eft, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekmektedir. Aksi halde mevcut başvuru iptal edilecektir" denilerek son başvuru tarihine kadar ücretin SMS ile gönderilen IBAN numarasına yatırılacağı ilan edildi.