Elazığ'da TOKİ deprem konutları vatandaşlara teslim edildi!

2020 yılında meydana gelen deprem felaketinin ardından yapımı süren TOKİ konutları Elazığ'da tamamlandı.
Elazığ'da TOKİ deprem konutları vatandaşlara teslim edildi!

2020 senesinde Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılarak büyük hasar alan köyde TOKİ tarafından yeniden konut yapım çalışmalarına başlanmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen konur çalışmalarında Elazığ'da 244 bin 83 konut, köylerde ise 3 bin 285 çelik konstrüksiyonlu konut inşa edildi. Özellikle de köylere yapılan bu konutların tamamlanmasının ardından şık görünümlü ve güvenli hissettiren yapılar olduğu köyde yaşayan vatandaşlar tarafından da dile getirildi.

ELAZIĞ TOKİ KONUTLARI TAMAMLANARAK TESLİM EDİLDİ!

Sabah'ın haberine göre; yeni konutlarda hayatlarına devam eden depremzede vatandaşların da konutlardan son derece memnun olduğu öğrenildi. Yapılan açıklamalarda 68 yaşındaki M.D. tarafından "Devletimiz buraya göl manzaralı güzel evler yaptı. 500-600 metrekare bahçesi var. Bahçesi, evi, manzarası çok güzel. Böyle bir manzara batıda bile yok. Bahçemizde sebze ekiyoruz. Allah Cumhurbaşkanımızdan ve devletimizden razı olsun" ifadeleri ile konutlar hakkında memnuniyet dile getirildi.

Bununla birlikte yine aynı köyde yaşayan C.A. ise "Çok memnunuz. Manzarası, arsası, malzemesi olsun çok memnun kaldık. Allah yapanlardan razı olsun. Önceki evimizden çok daha iyisini, villa gibi bir ev teslim edildi. Umduğumuzdan daha fazlası oldu. Devletimizden memnunuz. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.