Ev almak hayal değil! Ayda 3.462 TL taksitle konut sahibi olabilirsiniz: TOKİ başvuruları başladı

Ev sahibi olmak isteyen ancak maliyetler nedeniyle harekete geçemeyen vatandaşlar için fırsat kapısı açıldı. Ayda 3.462 TL taksitle ev sahibi olmak mümkün. TOKİ başvuruları başladı. İşte detaylar…
Ev almak hayal değil! Ayda 3.462 TL taksitle konut sahibi olabilirsiniz: TOKİ başvuruları başladı

Ev sahibi olmak isteyen ancak konut fiyatlarının ulaştığı seviyeler nedeniyle hayalini gerçekleştiremeyen dar ve orta gelirli vatandaşlar için önemli bir fırsat kapısı açılıyor. Konut sahibi olmak isteyen ancak maliyetler nedeniyle geri durmak zorunda kalan vatandaşlar, aylık sadece 3.462 TL taksitle ödeme yaparak ev sahibi olma imkanına sahip olabilecek. TOKİ tarafından sunulan uygun fiyatlı konutlar, vatandaşların ev hayalini gerçekleştirmesine olanak sağlayacak.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan konut projeleri, dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları için fırsat sunuyor. Kira fiyatları gibi konut fiyatlarının da giderek yükselmesi ile birlikte zorlaşan ev sahibi olma sürecinde TOKİ, dar gelirli vatandaşların uygun fiyatlı ev sahibi olabilmesi için 42 ilde konut projesini hayata geçiriyor. Proje dahilinde vatandaşlar aylık sadece 3.462 TL taksitle ev sahibi olabilecek. İşte detaylar…

20 AY VADEDE ÖDEME SEÇENEĞİ

TOKİ, 42 il genelinde sosyal konut projesi için harekete geçti. TOKİ projeleri arasında bulunan konutların fiyatları, en düşük 554.000 TL’den başlıyor. Konut piyasasında fiyatlar göz önüne alındığında, TOKİ konut fiyatları oldukça düşük bir seviye olarak öne çıkıyor.

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, %25 peşinat ile ödeme yaptıktan sonra geri kalan ödeme tutarını 20 ay vadede gerçekleştirebilecek. TOKİ’nin sunduğu projelerde 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor.

BAŞVURU KRİTERLERİ

tooki.jpg

TOKİ projeleri kapsamında ev sahibi olmak isteyen vatandaşların başvuru şartlarını karşılaması gerekiyor. Şartları karşılayan ve başvurusu onaylanan vatandaşlar, belirtilen koşullarda ev sahibi olabiliyor. TOKİ projelerine başvuruda bulunacak olanlarda aranan kriterler ise şöyle:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Açık artırma katılım ücreti ödemek.

Açık artırmaya katılım ücreti, belirlenen muhammen bedelin belirli bir yüzdesi üzerinden değişebiliyor. Bu kapsamda ücret tutarları şöyle belirleniyor:

  • Muhammen bedeli 999.999 TL’ye kadar 50.000 TL,
  • Muhammen bedeli 1.000.000 - 1.999.999 TL arası için 100.000 TL
  • Muhammen bedeli 2.000.000 TL ve üzeri için 200.000 TL.