Ev hayali kuranlar için TOKİ'den 1+1 2++1 3+1 konutlar duyuruldu! İşte taksit tutarları

TOKİ tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte ev almak isteyen kişiler için aylık taksit tutarlarının belli olduğu ifade edildi.
Ev hayali kuranlar için TOKİ'den 1+1 2++1 3+1 konutlar duyuruldu! İşte taksit tutarları

Konut fiyatlarının artmaya başlamasının ardından uygun fiyattan nasıl ev sahibi olunabileceği hakkında merak edilenler artmaya başladı. TOKİ'nin yayımladığı konut seçenekleri ile birlikte de başvuru yapmak isteyen kişilerin hangi şartları sağlaması gerektiği ve aylık taksitlerin de belirlendiği ifade edildi.

TOKİ'DEN UYGUN TAKSİT İMKANI İLE KONUTLAR SATIŞTA!

Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ'den yayımlanan konutlar gündem oldu. Resmi internet adresi üzerinden Erzurum İli Aşkale Kandilli 96 konut projesi kapsamında 1+1 2+1 ve 3+1 konutların satışta olduğu öğrenildi. Kimlerin başvuru yapabileceği ve başvuru detaylarına göre satışların nasıl sağlanabileceği hakkında bilgilendirme yapıldı.

screenshot-45-002.png

TOKİ'DEN SATIŞA ÇIKAN KONUTLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden TOKİ'nin resmi internet adresinden kolay bir şekilde konutlara ulaşılabileceği öğrenildi.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından başvuru için gerekli olan başvuru şartları şu şekilde verildi;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.