Giresun Dereli'de Dere Yatağına Yeni Konut İnşa Edildi Mi? TOKİ'den İddialara Yanıt Verildi!

Giresun'da yaşanan sel felaketinin ardından TOKİ'nin dere yatağına yeni konutları inşa ettiğine dair iddialara cevap verildi. TOKİ dere yatağına konut inşa etti mi?
Giresun Dereli'de Dere Yatağına Yeni Konut İnşa Edildi Mi? TOKİ'den İddialara Yanıt Verildi!

Giresun'da 2020 yılında meydana gelen sel felaketinde zarar gören evlerden dolayı yeni konutlar inşa edilmişti. Bu konutlar yatay mimari esasıyla tasarlanıp tamamlandıktan sonra bugün Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan tarafından hak sahibi vatandaşlara teslim edildi. Bu gelişmenin ardından ise bu konutların dere yatağına inşa edildiği iddia edildi. Bu iddiaların merkezinde olan TOKİ ise yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yanıtladı.

TOKİ İDDİALARI YANITLADI!

TOKİ tarafından yapılan açıklamada Giresun'da yaşanan sel felaketinin ardından devletim tüm kurumlarının seferber oldukları ve selin izlerinin silinmesi için yoğun bir çaba gösterildiği vurgulandı. TOKİ, Dereli ilçesinde selin olduğu gün çalışmalara başlanıldığını ve sel olana kada rilçenin plansız bir şekilde inşa edilidiğini bildirdi. Bunun üzerine bir değerlendirme yapılarak ilçe merkezinin taşınmasına ve ilçenin taşkın kotunun üzerine çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

KONUTLAR DERE TAŞKIN KOTUNUN ÜZERİNDE İNŞA EDİLDİ

Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından hesaplamalar yapıldıktan sonra dere taşkın kotuna göre TOKİ tarafından proje üretildiği açıklandı. TOKİ'nin açıklamasına göre inşa edilen yeni konutların hiçbiri dere taşkın kotunun altında yer almadı. Hatta bodrum mkatlar dahi dere taşkın kotunun üzerinde inşa edildiği bildirildi. Ayrıca TOKİ, Dereli ilçesinde çalışma alanı dışında kalan ancak dere yataklarında oldukları için riskli bulunan tüm yapıların yıkılarak yeşil alana çevrildiği açıklandı.

DERE YATAĞINA KONUT İNŞA EDİLMEDİ

TOKİ, Dereli ilçesindeki imar faaliyetlerinin yatay mimari esasına göre yapıldığı ve yöresel unsurların da dikkat alındığını duyurdu. Bu çerçevede inşa edilen yeni konutların ve iş yerlerinin vatandaşlara teslim edildiği bildirildi. Dere yatağına konut inşa edildiği iddialarının doğru olmadığını ilan eden TOKİ tüm projelerin yönetmeliklere ve tekniğe uygun olduğuna dikkat çekti.