Hatay Kırıkhan TOKİ konutlarının teslim tarihi belli oldu!

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından Kırıkhan'da yapımı süren TOKİ konutları hakkında merak edilenlerin artmasının ardından yeni açıklama geldi.
Hatay Kırıkhan TOKİ konutlarının teslim tarihi belli oldu!

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından depremden etkilenen 11 ilde şehirleri yeniden ayağa kaldırmak amacı ile devlet tarafından çalışmalara başlanmıştı. Milyonlarca vatandaşın hayatını olumsuz anlamda etkileyen afet sonrasında TOKİ tarafından yeni konutların yapılması amacı ile çalışmalar yapıldı.

Depremden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay Kırıkhan'da devam eden TOKİ konutlarına ilişkin ise yeni bir gelişme yaşandı. Konutların vatandaşlara ne zaman teslim edileceğinin belirlendiği öğrenildi.

TOKİ KONUTLARININ TESLİM TARİHİ BELLİ OLDU!

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz tarafından yapımı devam eden TOKİ'lerin teslim tarihi ile birlikte önümüzdeki süreç hakkında "Şu an TOKİ konutları dediğimiz Kırıkhan merkezde yaklaşık 2 bin 800 civarında ihalesi yapılan ve süratle devam eden evlerimiz var. Ocak ayına gelmeden yani Aralık ayının içerisinde Allah nasip ederse ciddi bir kısmının kurallarını hep beraber çekeceğiz. Biz 9 ay gibi veya bir 8 ay gibi kısa bir süre içerisinde ciddi bir ev sayısını ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarını giderecek noktada üç artı bir şeklinde teslim edilecek. Geri kalan inşaatlarımız da süratle devam ediyor, sizlerin de gördüğü gibi. Zannediyorum kademe kademe her ay konut teslimatları yapılacak. Yaklaşık 3 bin binanın da mayıs ayı gibi bitmesini biz bekliyoruz. Tabii bunun yanında diğer ihalesi yapılan projelendirilen, yerinde dönüşümlerle beraber de konutlar çok kısa bir süre içerisinde yükselecek. Şehrimiz yok oldu, yaklaşık otuz iki binin üzerinde bağımsız bölümümüz şu an bizim yok. Ama ben şuna inanıyorum. Çok kısa bir süre içerisinde çok daha güçlü bir şekilde modern, yaşanılabilir bir Kırıkhan hep beraber kucaklayacağız" şeklindeki ifadeler ile gerekli olan tüm bilgilendirmeler yapıldı.