Hisseli ev tapusu olanlar TOKİ sosyal konut başvurusu yapabilirler mi?

TOKİ sosyal konut başvuruları yapılmaya devam ediliyor. Peki hisseli konut tapusu olan vatandaşlar sosyal konutlar için başvuru yapabilirler mi? TOKİ sosyal konut başvuru şartlarında hisseli tapular için bir engel var mı?
Hisseli ev tapusu olanlar TOKİ sosyal konut başvurusu yapabilirler mi?

TOKİ sosyal konut projesi son dönemlerin en çok konuşulan konularından birisi oldu. Yaklaşık 3 milyon vatandaş sosyal konut satın almak için başvuruda bulundu. Yapılan bu başvuruların ardından konut satışlarına dair bazı detaylar netleşecek. Noter kurasının ardından is ekimlerin sosyal konut satın alma imkanının olacağı belirlenecek. Peki sosyal konut başvuru şartları içerisinde hisseli ev tapusuna sahip olanlar için bir engel bulunuyor mu? Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir evde hissesi olan vatandaşlar sosyal konut başvurusu yapabilirler mi?

HİSSELİ EV TAPUSU OLANLAR BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

TOKİ'nin sosyal konut projesinde başvuru şartları içerisinde ev sahibi olmamak yer alıyor. Herhangi bir evi olan vatandaşlar bu evler için başvuru yapamıyorlar. Bu durumda hisseli evler ile alakalı detaylar merak ediliyor. Genellikle miras yoluyla insanlar ev hissesi sahibi olabiliyorlar. Hissedar oldukları bu evlerden bağımsız olarak yararlanamayan vatandaşlar bir de TOKİ sosyal konutlarından mahrum olmak istemiyorlar. Bu konuda TOKİ tarafından açıklama yapıldı. Bir kişinin herhangi bir evde hisse payının olması onun sosyal konut başvurusu yapmasına engel değil. Ancak tam hisseye sahip olmamak gerekiyor. 

EVİ OLANLAR TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU YAPARLARSA NE OLUR?

TOKİ sosyal konut projesinde evlerin gerçekten hak edenlere satılması hususunda ayrı bir özen gösteriliyor. Bu konuda şimdiden sert tedbirler alındı. Konut sahibi olanlar eğer başvuru yapıp sosyal konut satın alma hakkı elde eder ve ödeme yapmaya başlarlarsa esasında kendilerini büyük bir riske atmış olacaklar. Bu durumun tespiti halinde kişinin ödediği tüm peşinat ve taksitler yanacak ve kendisine iade edilmeyecek. Ayrıca yapılan sözleşme de iptal edilerek sosyal konut satın alma ihtimali kalmıyor.

TOKİ sosyal konut başvuru işlemlerinde başvuru belgeleri talep edilmiyor. Bu belgelerin yapılacak olan noter kurasının ardından sözleşme imzalanmadan önce talep edileceği bildirildi.