İhtiyaç sahibi aileler için TOKİ evleri projesinin şartları belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi aileler için yapılacaklar için yapılacak olan konutlar için şartların belli olduğu öğrenildi.
İhtiyaç sahibi aileler için TOKİ evleri projesinin şartları belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından müjdelenen habere göre TOKİ konut satışlarının uygun fiyattan yakın zamanda satışların başlayacağı öğrenildi. Ev sahibi olmanın zorlaştığı bu dönemde özellikle de dar gelirli vatandaşların faydalanabilmesi adına detaylar açıklandı.

TOKİ EVLERİ İÇİN İLK ADIMLAR ATILDI!

Vatandaşların imkanına sunulması planlanan bu konutlar hakkında Bakan Özhaseki açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda sağlam konutların inşa edilmesi amacı ile yapılacak olan bu evler hakkında "Dairelerin hepsi zemin etütleri yapılarak inşa ediliyor. Türkiye 1999'da da büyük bir felaketle karşı karşıya kalmıştı. Bu olaydan sonra yönetmelikler değişmişti ve deprem sonrasında yapılan binalar daha sağlam hale geldi. Bu felaket bize önemli bir ders oldu ve tüm yönetmeliklerin gözden geçirilmesi gerekiyor. Şu anda inşa edilen konutlar sağlam zeminlere yapıldı. 3+1 dairelerde her aile rahatlıkla oturabilir. TOKİ'nin konutlarla ilgili herhangi bir şikâyet almadığını gözlemledim. Deprem sonrası TOKİ'nin başarılı bir şekilde çalıştığı görüldü. TOKİ'den ev almak için herkes sıraya giriyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

toki-baskani-sosyal-konut-icin-7-milyon-basvurudan-4-7-milyonu-kosullari-sagladi-1075073-5.jpg

UZUN VADE İMKANI TANINACAK!

Tüm bu detayların yanı sıra ailelerin sahip olabileceği bu dayanıklı evlere ulaşabilmeleri için fiyatların da makul seviyelerde tutulacağı öğrenildi. Yüksek vade imkanı ile vatandaşlara sunulacak olan bu evler için aylık taksit tutarının ise 4 bin 368 TL olduğu ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Dar gelirli aileler için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından planlanarak yapımına başlanacak olan bu evler için bazı şartların sağlanması gerektiği öğrenildi. Son derece avantajlı ödeme imkanları ile vatandaşlara verilecek olan konutlardan faydalanmak için sağlanması gereken şartlar şu şekilde verildi;

Başvuru yapan adayların,

  • 25 yaşından büyük olması,
  • T.C. vatandaşı olması,
  • Satışa sunulan dairelerin bulunduğu il içerisinde ikamet ediyor olması,
  • Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması
  • Evin gelirinin en fazla 21.000 TL olması gerekmektedir.

TOKİ tarafından resmi internet adresinden yayımlanan bu şartlar dahilinde kişilerin yapımına başlanması için planlamaların yapıldığı bu konutlara başvuru yapabilecekleri ifade edildi.