İstanbul depremine hazırlıkta Kanal İstanbul konutları gündeme geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamalarda İstanbul depremi için yapılacak olan önlem çalışmalarında Kanal İstanbul konutlarının devreye girebileceği ifade edildi.
İstanbul depremine hazırlıkta Kanal İstanbul konutları gündeme geldi!

Ankara temsilcileri ile İlbank Sosyal Tesisleri’nde medya kuruluşları ile bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki burada muhabirlerin sorularına yanıt verdi. Yaptığı açıklamalarda İstanbul depremi için alınacak olan önlemler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önerilerini de sundu. Bakan Özhaseki tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

ÖRNEK TEŞKİL EDECEĞİZ

“Bir örnek teşkil etsin. İkinci etaplı, arkaya doğru, çeperlere doğru uzanan tarafta da vatandaş kendi evlerini yaparken bizim yaptığımız mimari tarzı da örnek alsınlar. O bölgelerde inşallah haftaya zannedersem Malatya’dan başlayacağız. Öbür hafta Kahramanmaraş, daha sonra Hatay merkezdeki inşaatlarımıza da başlıyoruz. Bunları kısa süre içerisinde tamamlarız ve bunlar da herkese örneklik teşkil eder diye düşünüyoruz”

KANAL İSTANBUL KULLANILABİLİR

“Yol haritamız belli. Bir tarafta rezerv alanlarda konut yapımına başlayacağız. Taslak planlar hazır ama bunları uygulamaya dönmesi biraz zaman alacak. Öyle ümit ediyorum ki altı, sekiz ay içerisinde bir ucundan inşaatlara başlarız. Rezerv alanlarımızdaki yapı sayısı 350 bin. Mali imkanlarımız yerinde olursa tamamına biz başlayabiliriz. En eski yapılar yine orada da öncelik vermek suretiyle yerinde dönüştürmeyi hesaplıyoruz. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Zorda kalırsa Kanal İstanbul çevresindeki yapabileceğimiz yerlerde epeyce bir konutu rezerv alanında ayırabiliriz. İstanbul’un depremine hazırlık anlamında o konutları da kullanabiliriz’ dediler. Onu da dahil ettiğimizde bu 600 bin konutu yapabilecek kabiliyette gözüküyoruz. Planlamalarımız böyle. Büyük ihtimalle altı, sekiz ay, bir sene sonra inşaatlara başlarız. Artık o günkü gidişata göre de kısa süre içerisinde bitirmek için elimizden geleni yaparız inşallah.”

BELEDİYE İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLUNACAK

“Belki de ağır bir söz olacak ama söylemek zorundayım. Vazifelerini hakkıyla yapmak istiyorlarsa, vicdan huzuruyla ayrılmak istiyorlarsa bir an önce vatandaşla görüşmeye başlamaları lazım. Planlar yapmaları lazım. Sonradan hazırlıklarını yapıp bakanlığa gelip hangi partiden olursa olsun altını bir kez daha çiziyorum, ’Bize lütfen yol gösterin, yardımda bulunun. Bu işe başlayalım’ demeleri lazım. Çünkü vatandaşları tanıyan onlar zaten. Onların isteklerini bilen onlar zaten. Biz para verebiliriz, rezerv alan tahsis edebiliriz, kiralarını verebiliriz. Her türlü yardımcı olmaya da hazırız hangi partiden gelirse gelsin. Hele hele İstanbul için. O yüzden önümüzdeki dönemde de şartları zorlayacağım ve herkesi davet edip ısrar edeceğim. Ama kendileri bilir nasıl davranacaklarını ben bilemem”