Kira öder gibi evinizi ödeyin! TOKİ ayda 3 bin 800 TL ödeme ile konutları satışa çıkardı işte şartları

TOKİ tarafından resmi internet adresinden yapılan son duyuruya göre ayda 3 bin 800 TL ödeme ile konut sahibi olunabileceğinden bahsedildi. Konu hakkında detaylar ise merak konusu oldu.
Kira öder gibi evinizi ödeyin! TOKİ ayda 3 bin 800 TL ödeme ile konutları satışa çıkardı işte şartları

Kendi evine sahip olmak isteyen vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında TOKİ'nin hangi illerde konutları satışa çıkardığı oldu. Bu zamana kadar milyonlarca vatandaşı konut sahibi yaptığı gibi yakında da toplamda 32 ilde konutların satışa çıkacağı öğrenildi. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konutların satışa çıkacağı iller de belli oldu.!

TOKİ KONUT SATIŞLARINA BAŞLIYOR!

Özellikle son dönemde kira fiyatlarının artması nedeni ile vatandaşlar tarafından kendi evine sahip olmak isteyenlerin sayısı arttı. Bu nedenle TOKİ tarafından hangi illerde konut satışlarının yapılabileceği gibi pek çok detay merak konusu oldu.

Yapılan açıklamalara göre toplamda 32 ilde satışa çıkarılacak olan bu konutlarda vatandaşların ayda 3 bin 800 TL'den başlayan fiyatlar ile 180 ay vade ve yüzde 0 faiz ile konut sahibi olunabileceği ifade edildi. Satışların yakın zamanda yapılmaya başlanması beklenen iller ise şu şekildeydi; Ankara, Ordu, Nevşehir, Adana, İstanbul, Denizli, Kütahya, Kayseri, Mersin, Karabük, Konya, Yozgat, Kastamonu, Aksaray, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Bilecik, Kocaeli, Manisa, Trabzon, Kırklareli, Şanlıurfa, Isparta, Ordu, Bolu, Muğla, Çorum, Nevşehir, Aydın, Edirne ve Erzincan

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tüm bunların yanı sıra son derece uygun aylık kira seçeneği ile satışa konulacak olan TOKİ için gerekli olan başvuru şartları şu şekilde verildi;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Yakın zamanda TOKİ tarafından yapılacak olan açıklamalar ile konut satışlarının yapılmaya başlanacağı öğrenildi.