Kirası bile borcunu öder! TOKİ'den 940 TL taksitle satılık iş yeri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye’nin farklı illerinde iş yerleri satışa çıkarıldı. Çok uygun fiyatlarla ve uzun vadeyle iş yeri sahibi olma imkanının vatandaşlara verildiği bildirildi.
Kirası bile borcunu öder! TOKİ'den 940 TL taksitle satılık iş yeri!

TOKİ, Türkiye’de çok önemli bir vazife görmeye devam ediyor. Kurul amacı gereği dar gelirli vatandaşlara konut üreten TOKİ zaman zaman farklı projeler de yapabiliyor. TOKİ tarafından az sıklıkla da olsa iş yerleri yapılabiliyor. Bu yapılan iş yerleri satışa hazır hale getirildiğinde ise satışa çıkarılıyor. Vatandaşlar bu yolla çok uygun maliyetlerle iş yeri sahibi olabiliyorlar.

TOKİ İŞ YERİ SATIŞI FIRSATI!

TOKİ Türkiye’nin 30 ayrı ilinde 200’den fazla iş yerini satışa çıkardı. Bu satışa çıkarılan iş yerleri ile alakalı olarak bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı. 150 Bin TL’lik fiyatla satışa sunulun iş yerine dair ayrıntılar de belli oldu. Çok uygun bir maliyeti olan bu iş yeri şimdiden kelepir olarak değerlendirilmeye başlandı.

Tokat Merkez’de TOKİ tarafından inşa edilen Tokat Merkez 2. Bölge 438 Konut, Ticaret merkezi projesinde bulunan iş yerinin 92 metrekare olduğu belirtildi. Bu iş yeri yapılacak ihale ile satılacak. İhaleye katılmak isteyenler ihale tekliflerini internet üzerinden verebilecekler. En yüksek teklifin sahibi ise iş yerini satın alma hakkı elde edecek. Teklif sayısı az kalırsa fiyat o kadar düşük olacak.

MALİYETLERİ BELLİ OLDU!

150 Bin TL’lik fiyatla satışa çıkarılan iş yeri için TOKİ öncelikle yüzde 25 peşinat ödemesi istiyor. Bunun için 37.500 TL’lik bir ödeme yapılması gerekiyor. Bu ödeme yapıldıktan sonra kalan 112.500 TL’lik tutar için ise vatandaşa 120 aya kadar vade imkanı verilecek. Buna göre ayda 940 TL taksit ödeyerek bu iş yeri satın alınabilecek.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı bulunuyor. Bu vade sisteminde faiz uygulanmıyor ama taksitler her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş zammına kıyasla TOKİ tarafından belirlenen oranlarda zamlanıyor. Ocak ayında memurlar yüzde 30 maaş zammı almışlardı ama TOKİ taksitlerinin zammı yüzde 15,40 olarak uygulanmıştı. Bu şekilde taksitlerde 6 ayda bir artışlar olacak.