Murat Kurum TOKİ sosyal konut kura çekim tarihlerini açıkladı! İlk kuralar ne zaman, hangi illerde?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklaması yaparak TOKİ sosyal konut projesinde yapılacak olan sosyal konutların ilk kuralarının hangi illerde ne zaman çekileceğini açıkladı. TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman başlayacak?
Murat Kurum TOKİ sosyal konut kura çekim tarihlerini açıkladı! İlk kuralar ne zaman, hangi illerde?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum merakla beklenen TOKİ sosyal konut kura çekimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre sosyal konut kuralarının ilk çekileceği iller belli oldu. TOKİ sosyal konut kuralarının başlayacağı tarih de açıklanmış oldu. Peki TOKİ sosyal konut kura çekimleri ne zaman başlıyor? İlk TOKİ sosyal konut kurası hangi ilde olacak?

TOKİ SOSYAL KONUT KURALARI İLK HANGİ ŞEHİRLERDE OLACAK?

TOKİ sosyal konut kuralarına dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamaya göre ilk kuralar 7 Kasım pazartesi günü çekilecek. Sosyal konut kuralarının çekiminin yapılacağı ilk iller ise Şırnak ve Ardahan olacak.

ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM’DAN TOKİ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün İstanbul’da Beyoğlu ilçesi Okmeydanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’ne katılıp bir konuşma yaptı ve, “Güneydoğu Anadolu Bölgemizde 5 ilimiz, Doğu Anadolu Bölgemizde 7 ilimiz olmak üzere 7 Kasım ile 16 Kasım tarihleri arasında 12 ilimizde 22.057 sosyal konutumuzun kura çekimlerini gerçekleştireceğiz.” dedi.

KURA ÇEKİMLERİ NASIL YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kura çekimlerinin nasıl yapılacağına ilişkin de değerlendirmede bulunarak, “Daha önce olduğu gibi TOKİ sosyal konut kuralarımız noter huzurunda çekilecektir. Tamamen şeffaf bir kura çekimi gerçekleştireceğiz ve bu kura çekimleri canlı yayın şeklinde TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecektir.” ifadelerini kullandı.

KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

TOKİ sosyal konut kuralarına dair bilgi vermeyi sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Kura çekimlerine Pazartesi günü başlıyoruz ve 250 bin adet sosyal konutumuzun kura çekimlerini 2023 yılının Mart ayının sonuna kadar bitirmiş olacağız. İnşallah bu proje kapsamında tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı ve iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde tamamen bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan diğer illerde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut kura çekimlerine dair TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden düzenli bir şekilde duyurular yapılacağı bildirildi.