Son dakika, tarih belli oldu! TOKİ sosyal konut projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte açıklayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklaması yaparak merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesinin açıklanacağı tarihi duyurdu. Projede neler yer alacak, vatandaşlara hangi imkanlarla TOKİ konutları satılacak?
Son dakika, tarih belli oldu! TOKİ sosyal konut projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte açıklayacak!

Türkiye’de çok sayıda vatandaş daha önce duyurulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı ifade edilen TOKİ sosyal konut projesine dair ayrıntıların belli olmasını bekliyordu. Merakla beklenen bu projenin açıklanacağı tarih için Eylül ayı işaret ediliyordu. Bugün bir son dakika açıklaması yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ sosyal konut projesinin açıklanacağı net tarihi duyurdu.

TARİH BELLİ OLDU!

Sosyal medya hesabı üzerinden bir duyuru yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Vatandaşımıza hep en iyisini sunmak için gece ve gündüz demeden çalışıyoruz. Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih belli oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül 2022 tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını kamuoyu ile paylaşacak.” dedi.

Son dakika, tarih belli oldu! TOKİ sosyal konut projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte açıklayacak!

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE NELER OLACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yaptığı bilgilendirmeye göre TOKİ sosyal konut projesi üç ayrı aşamadan oluşacak. Proje kapsamında öncelikle konutlar inşa edilecek. Ancak alternatif olarak vatandaşlara konutlarını kendilerinin yapabileceği konut arsaları da uygun fiyatlar ve uzun vade ile satılabilecek. Ayrıca proje kapsamında sanayi siteleri de inşa edilecek.

Son dakika, tarih belli oldu! TOKİ sosyal konut projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte açıklayacak!

KİMLERE KONTENJAN AYRILACAK?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında kimlere kontenjan ayrılacağı da belli oldu. Öncelikle hiç evi olmayan vatandaşlar bu imkandan yararlanabilecek. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına ve gazilere, engellilere bu projede özel kontenjanlar ayrılacak. Bu kontenjanlara sadece kapsama giren vatandaşlar başvuru yapabilecekler. Böylece bu vatandaşların konut sahibi olmalarına dair şansları oldukça yükselecek.

İNŞA EDİLECEK KONUTLARIN ÖZELLİKLERİ NELER OLACAK?

TOKİ tarafından inşa edilecek olan sosyal konutların hangi niteliklere sahip olacaklarına dair konseptte belli oldu. Buna göre 81 ilde yapılacak olan konutların tasarımı yerel mimariye uygun bir şekilde planlanacak. Ayrıca bu konutlar dikey değil yatay mimari esası ile depreme dayanıklı olarak inşa edilecekler. Sıfır atık uyumlu olacak olan sosyal konutlar enerji verimli olacaklar. Konutların inşasında iklim dostu malzemeler kullanılacak. En önemlisi ise konutlarda yenilenebilir enerji sistemi bulunacak.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Vatandaşlara hangi ödeme şartları ile sosyal konut satılacağına dair detaylar şimdilik açıklanmadı. Ancak 20 yıllık vadede kira öder gibi ödeme yapılacağı açıklanmıştı. Vatandaşlardan belirli miktarda peşin ödeme talep edilmesi de muhtemel seçenekler arasında bulunuyor. Tüm detayları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül’de açıklayacak.