Son Dakika: TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde Ankara, İzmir, İstanbul 2+1, 3+1 daire fiyatları zamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün açıklanan TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde 2+1 ve 3+1 daire fiyatları hakkında son dakika açıklaması TOKİ başkanı Bulut'tan geldi. İzmir, İstanbul, Ankara TOKİ fiyatları arttı. İşte yeni rakamlar!
Son Dakika: TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde Ankara, İzmir, İstanbul 2+1, 3+1 daire fiyatları zamlandı!

Tek seferde 250 bin sosyal konut üretilecek olması nedeniyle Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak tarihe geçen TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde son dakika gelişmesi yaşandı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk detayları kamuoyuna duyurulan TOKİ 250 bin sosyal konut projesi hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum rekor başvuru yapıldığını açıklamıştı. 

Projenin daha ilk günü olmasına rağmen e-Devlet TOKİ başvuru ekranı, Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden yapılan toplam başvuru sayısı 224 bin olarak ilan edilmişti. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada konut fiyatları da açıklanmıştı. Ancak bugün gelen yeni açıklamada Ankara, İstanbul ve İzmir konut projeleri için fiyatlar arttı. 

TOKİ 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ 2+1 VE 3+1 EV FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada "Konutlarımızın maliyet fiyatları üzerinden yüzde 40 indirim yaptık. Vatandaşlarımız 608 Bin TL olan 2+1 konutlarımıza aylık 2.280 TL’den başlayan taksitlerle 240 ay vadede sahip olacaktır. Toplam 850 Bin TL fiyata sahip 3+1 konutlarımıza aylık 3.187 TL’den başlayan taksitlerle ödenecektir" diyerek rakamları duyurmuştu. 

Son Dakika: TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde Ankara, İzmir, İstanbul 2+1, 3+1 daire fiyatları zamlandı!

ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL'DA TOKİ 2+1 VE 3+1 KONUT FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

TOKİ Başkanı Ergün Bulut katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamasında "Büyükşehirlerle diğer iller arasında fiyat farkı olacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde fiyat farkı söz konusu olacak. Büyükşehirlerde 2+1 konutun fiyatı 780 bin lira civarında. Diğer illerde 608 bin lira" diyerek büyükşehirlerde konut fiyatlarında farklı tarife uygulanacağını açıkladı. 

 Bu kapsamda Ankara, İzmir, İstanbul, Aydın, Bursa, Muğla, Şanlıurfa, Gaziantep ve Denizli gibi büyükşehirlerde konut fiyatları yükselmiş oldu.