Son Dakika TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları için beklenen tarih açıklandı!

TOKİ İstanbul Tuzla konut projesi için beklenen kura çekimi tarihi TOKİ tarafında açıklandı. İstanbul Tuzla TOKİ konut projesi kura çekilişi sonuçları 2022 tarihi ilan edildi. İşte milyonların beklediği o tarih!
Son Dakika TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları için beklenen tarih açıklandı!

Konut fiyatlarının en çok yükseldiği illerin başında yer alan İstanbul'da dar gelirli vatandaşın tek ev sahibi olma umudu olarak öne çıkan TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde başvuru rekoru kırılmıştı. TOKİ 250 bin sosylal konut projesine toplamda 5 milyon kişi başvuru yaparken en çok başvuru yapılan il ise İstanbul olmuştu. 

Özellikle de İstanbul Tuzla TOKİ konut projesi rekor başvuru alırken satışa sunulan konutlar için başvuru yapan kişiler kura çekimi tarihini beklemeye başlamıştı. TOKİ 'de konut başvurusu 31 Ekim 2022 tarihi itibari ile sona ererken ilk kura çekimi ise 7 Aralık 2022 tarihi itibari ile Ardahan ili ile başlamıştı. TOKİ yoğun başvuru ve konut sayısının fazla olması neden ile bu sene çekilişleri etaplar halinde yapacağını duyurmuştu. 

İSTANBUL TUZLA TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ TARİHİ AÇIKLANDI! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesi kapsamında Tuzla'da ev sahibi olmak isteyen dar gelirli kişilere yönelik olarak ayrılan kontenjan sayısı 20 bin 920 adet konut olarak açıklanmıştı. Konutlar yine her zaman olduğu gibi çok yoğun ilgi görürken İstanbul'da başvuru rekoru kırılmıştı. 

İstanbul kura çekilişi tarihi merakla beklenirken TOKİ resmi sosyal medya hesabı üzerinden TOKİ İstanbul kura çekilişi hakkında yöneltilen soruya verilen yanıtta "250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında bulunan İstanbul Tuzla 20.920 Konut Projesi için "Hak Sahipliği Belirleme Kurası"nın Şubat ayında çekilmesi planlanmaktadır. Kura tarihi ile ilgili bilgilendirme ayrıca yapılacaktır." denilerek merakla beklenen kuranın 2023 senesinin Şubat ayında çekileceği ilan edildi. İstanbullular için kesin tarih Şubat ayında ilan edilecek.