SON DAKİKA: TOKİ sosyal konut projesi 2022 başvuru rekoru kırdı! İlk gün kaç kişi başvuru yaptı?

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaş TOKİ'ye koştu. Sosyal konut projesine daha başvuru gününün ilk saatlerinde 92 bin kişi müracaat etti. İşte toplam TOKİ başvuru sayısı!
SON DAKİKA: TOKİ sosyal konut projesi 2022 başvuru rekoru kırdı! İlk gün kaç kişi başvuru yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan 250 bin sosyal konut projesi ile kiradan bile düşük taksitlerle ev sahibi olma imkanı sunulması büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar daha başvuru ekranı açılır açılmaz hemen işlemlere başlarken özellikle de e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu yapan kişilerin sayıları rekor kırdı. 

Bazı illerde başvuruların kabul edildiği Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri önünde uzun kuyruklar oluştuğu belirtilirken bu nedenle bankadan başvuru yapmak isteyenlere uyarı geldi. Bankada sıra beklemek istemeyen kişilerin ya başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaları ya da bir süre beklemeleri tavsiye edildi. 

250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNE KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

Bakan Kurum yaptığı açıklama ile dün gece yarısı başvuruların başladığını ilan etmiş, e-Devlet üzerinden başvuru ekranının açılması ile vatandaşlar işleme başlamıştı. Yapılan başvuru sayısını duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "'Saat 10:30 itibarıyla sosyal konut hamlesine ilk günde 92 bin başvuru yapıldı" diyerek toplam başvuru sayısını 92 bin kişi olarak duyurdu. 

SON DAKİKA: TOKİ sosyal konut projesi 2022 başvuru rekoru kırdı! İlk gün kaç kişi başvuru yaptı?

TOKİ başvurusu için yoğunluk oluşmaması adına kimlik numarası rakamına göre başvuru yapılacağı ilan edildi. Kimlik numarası son rakamına göre başvurular kademeli olarak yapılacak ve böylelikle sistemde yoğunluk yaşanmaması sağlanacak. 14 Eylül 2022 Pazartesi günü yani bugün itibari ile kimlik numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlar başvuru yapabilecekler.