Sosyal konut başvuruları ne zaman alınacak? TOKİ 2022 Ankara, İstanbul, İzmir konut satış takvimi

TOKİ Başkanlığı 2022 yılında sosyal konut satışı yapacak. Peki kurumun konut satışları ne zaman olacak, başvurular ne zaman alınacak?
Sosyal konut başvuruları ne zaman alınacak? TOKİ 2022 Ankara, İstanbul, İzmir konut satış takvimi

2022 yılının en önemli duyurularından birisi TOKİ sosyal konut projeleri için olacak. Artan konut fiyatları nedeniyle sorun yaşayan vatandaşlar TOKİ'nin duyurusu ile ev sahibi olmayı amaçlıyorlar. TOKİ'nin konut satışlarını ne zaman yapacağı, başvuruların nasıl alınacağı, konut satışlarına ilişkin vatandaşların hangi işlemleri yapacakları şimdiden araştırılıyor. TOKİ'den ev almak isteyenler için sürecin nasıl işleyeceğini emlak365.com olarak aktarıyoruz.

SON DUYURUDA ÇEVRE BAKANI DETAYLARI AÇIKLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaz başında yapmış olduğu bir konuşmasında sosyal konut projeleri için ilk detayları aktarmıştı. Bakan Kurum o konuşmasında emlak sektöründe yaşanan maliyet artışlarına dikkat çekmiş ve bu alanda atılacak adımlar değinmişti. Konuşmasının devamında TOKİ Sosyal Konut Projelerine değinen Murat Kurum 2022 yılında da başvuru alınacağını söyledi.

Sosyal konut için tarih verilen açıklamada "Bu projeyi Sayın Cumhurbaşkanımız ağustos ayında milletimizle paylaşacak. 81 ilde vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu, konut fiyat artışının daha fazla görüldüğü illerde bu projeyi gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız aidat öder gibi düşük taksitlerle ev sahibi olabilecekler." ifadelerini kullanmıştı. Kurum açıklamasının sonunda ise vatandşaların düşük peşinat ve düşük taksitlerle ev sahibi olabileceklerini ifade etti.

BAŞVURU TARİHİ VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru tarihi henüz belli değil. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağustos ayında konuyla ilgili açıklama yapılacak. Bu açıklama ile birlikte Eylül ayında başvuruların alınması beklenecek. Eylül Ekim döneminde vatandaşlar e-Devlet üzerinden kendi şehirlerinden 2+1 veya 3+1 konutlar için başvuru yapacaklar.

Başvurular ikamet şartı, gelir şartı ile olacak. e-Devlet'ten ilk başvuruların yapılmasının ardından belirlenen geçici başvuru ücreti ödenecek. Daha sonra TOKİ kura çekilişi ile hak sahiplerini belirleyecek. Kurada ismi çıkanlar sözleşme imzalayarak ev sahibi olacaklar.