Sudan ucuz konutlar TOKİ'den satışta! Aylık 4 bin TL ödeme ile 3+1 konutlar için başvurular başlıyor

Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ tarafından satışta olan güncel konutlar hakkında duyuru geldi.
Sudan ucuz konutlar TOKİ'den satışta! Aylık 4 bin TL ödeme ile 3+1 konutlar için başvurular başlıyor

Konut fiyatlarının zirve rakamlara ulaştığı bu son dönemde TOKİ tarafından satışa konulan konut fiyatları da gündem oldu. Yapılan açıklamalara göre ayda 4 bin TL ödeme imkanı ile vatandaşlara verilecek olan 3+1 konutlar hakkında detaylar belirlendi. Erzurum ilinde satışa sunulacak olan bu konutlar için başvuru tarihleri ve sürecin nasıl işlediği hakkında vatandaşlara detaylar aktarıldı. TOKİ'den konut sahibi olmak isteyen herkes için ödeme tutarları da açıklandı.

AYLIK 4 BİN TL ÖDEME İLE TOKİ KONUTLARI SATIŞA SUNULDU!

Dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olabilmesi için TOKİ tarafından satışa konulan 3+1 konutlarda ödeme detayları belli oldu. Yapılan projeler ile kişilerin belirli illerden, sağlanan bazı şartlar sonucunda 180 ay vade imkanı ile verileceği öğrenildi. Bu çerçevede satışa sunulan TOKİ'ler hakkında vatandaşlar tarafından da nasıl başvuru yapılabileceği, başvuru süreci için gerekli olan şartların neler olduğu gibi konular gündeme geldi.

toki7.jpg

Güncel olarak Erzurum Aşkale TOKİ projelerinde yer alan 10 konut için detaylar belli oldu. Net 86 metrekare olan 3+1 konutlar için fiyatların 972 bin 962 TL ile 1 milyon 115 bin 349 TL arasında değiştiği ifade edildi. Bu çerçevede yapılacak olan aylık ödemelerin de 4 bin 54 TL ile 4 bin 647 TL şeklinde olacağı öğrenildi. Başvuruların onaylanmasının ardından ise yüzde 25 peşinat yani 243 bin 240 TL ile 278 bin 837 TL arasında bir ödeme yaptıktan sonra 180 ay vadede kişilerin ödeme işlemlerini tamamlayabilecekleri açıklandı.

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Ayda 4 bin TL ödeme ile satışa sunulan TOKİ konutları hakkında yapılan açıklamaya göre 4 Eylül 2023 ile 8 Eylül 2023 tarihleri arasında 2 bin TL başvuru bedeli ile alımlara başlanmasına karar verildi. Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacak olan bu başvuruların ardından asıl hak sahipleri ile yapılacak olan sözleşmenin 25 Eylül 2023 ile 29 Eylül 2023 tarihleri arasında imzalanacağı ifade edildi. Yedek hak sahipleri ile ise 9 Ekim 2023 tarihi ile 13 Ekim 2023 tarihlerinde imza işlemlerinin tamamlanacağı öğrenilmiş oldu.