TOKİ 1 milyon altyapılı arsa satışında önemli gelişme! Süreç başladı, açıklama bekleniyor!

TOKİ'nin sosyal konut projesi kapsamında satışı yapılacak olan 1 milyon adet altyapılı arsa ile alakalı son gelişmeler merak ediliyor. TOKİ 1 milyon arsa satışında son durum ne? Müstakil ve müşterek arsaların kuraları ne zaman çekilecek?
TOKİ 1 milyon altyapılı arsa satışında önemli gelişme! Süreç başladı, açıklama bekleniyor!

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlara 1 milyon adet altyapısı hazırlanmış arsa satışı yapılıyor. Bu arsa satışları için başvurular alınırken çok büyük bir talep olduğu bildirildi. TOKİ arsa satışlarına dair son gelişmeler ise oldukça merak ediliyor. TOKİ'nin müstakil ve müşterek arsa satışlarına dair son gelişmeler neler?

BAŞVURULAR SONA ERDİ!

TOKİ 1 milyon altyapılı arsa için başvuru süreci bugün mesai bitimi ile tamamlandı. Dün e-devlet başvuru ekranı kapatılırken vatandaşlar son başvurularını bugün bankalar üzerinden yaptılar. Mesai saatinin sona ermesi ile beraber de başvurular tamamen sona erdi. Müstakil ve müşterek arsalar için çok önemli bir aşama tamamlanmış oldu. Bundan sonraki süreç ise en çok merak edilen konu haline geldi. 

ARSA KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

TOKİ arsa satışları için vatandaşlar başvurularını yaparken şimdi ise kendilerine TOKİ'den arsa satışı yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Bu arsalar TOKİ'nin kura sistemi ile hangi vatandaşlarca satın alınabileceği belli olacak. Bunun için de gözler tamamen TOKİ'ye çevrildi. TOKİ arsa satışlarına ilişkin kura çekimi tarihlerini henüz açıklamadı. Bazı illerde ve ilçelerde başvuru sayısının arsa sayısından az olması durumunda ise kura çekimi yapılmayarak her başvurana arsa satılacak. TOKİ arsa kuralarının ne zaman çekileceğine dair tarih henüz netleşmedi.

TAPU DEVİRLERİ HEMEN YAPILACAK!

TOKİ'den arsa satın almak için başvuru yapanlar kura aşamasının ardından arsalarını satın alma hakkı elde edecekler. Kurada isimleri çıkanlar TOKİ ile sözleşme imzalayacak ve ardından tapu devirleri yapılacak. Arsa satın alanlar da 2 yıl içerisinde konutlarını inşa edecekler. Müstakil arsalarda vatandaşlar TOKİ'nin onaylayacağı projelere göre evlerini inşa edecekler. Müşterek arsalarda ise konut kooperatifi kurularak konut inşası yapılacak. 2 yıl içerisinde konutlarını inşa edemeyenlerden ise arsalar geri alınacak.