TOKİ 2022 sosyal konut projesi başvuruları başladı mı? Başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde TOKİ’nin 2022 sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olan bu projede başvuru tarihleri ve şartları neler?
TOKİ 2022 sosyal konut projesi başvuruları başladı mı? Başvuru şartları neler?

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde binlerce aileyi ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. Dar gelirli ailelere ev sahibi olma fırsatı tanıyan TOKİ’nin sosyal konut projelerinde başvuru şartları ve tarihleri de merak ediliyor. 81 il genelinde gerçekleştirilecek olan ve cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olacak olan söz konusu sosyal konut projesine dair vatandaşlar resmi araştırmaları takip ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “İnşallah sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibariyle cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız” demişti. Peki TOKİ 2022 sosyal konut projeleri ne zaman başlıyor? İşte detaylar…

YÜZDE 10 PEŞİNAT, 20 YIL VADE

81 il genelinde başlatılacak olan TOKİ sosyal konut projesinin, cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olacağı belirtiliyor. Bu nedenle proje büyük bir önem kazanırken, vatandaşlar da ayrıntıları öğrenmek istiyor. Gelen açıklamalarda söz konusu projede ev sahibi olmak dar gelirliler için yüzde 10 peşinat ve 20 yıla kadar vade imkanı sağlanacak. Uygun fiyatlı ve uygun ödeme koşullu bu proje ile ev sahibi olmak isteyenler başvuru şartlarını ve başvuru tarihlerini araştırıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

TOKİ 2022 sosyal konut projesi başvuruları başladı mı? Başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada “TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi de cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” dedi.

HAZİNE ARAZİLERİ EVİ OLMAYANLARA VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre söz konusu sosyal konut projesinde şehit yakınlarına, gazilere ve yeni evli çiftlere ek kontenjanlar sağlanacak. Ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Konya gibi konut fiyatlarının daha çok arttığı illerde de ihtiyaca ve talebe göre sayı belirlenecek. Bakanlık da konut tipleri için proje belirleyecek ve Hazine arazileri, evi olmayan vatandaşlara verilecek. TOKİ 2022 sosyal konut projeleri ile ilgili henüz tarih açıklaması gelmedi.