TOKİ 2+1 3+1 konutları ne zaman teslim edilecek?

Kuraların tamamlandığı ve yapımlarına başlanan TOKİ konutlarının vatandaşlara ne zaman teslim edileceği merak konusu oldu.
TOKİ 2+1 3+1 konutları ne zaman teslim edilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen TOKİ 250 bin sosyal konutların kuraları tamamlanmıştı. Binlerce vatandaş tarafından katılım sağlanan ve büyük bir heyecan içerisinde beklenen konutlar hakkında son dönemde en çok merak edilenler arasında ise kura çekilişlerinin ne zaman yapılacağı konusu yer aldı.

31 Ekim 2022 tarihinde sona eren TOKİ konutlarına başvurularının ardından 7 Kasım 2022 tarihinde ise kura çekilişleri başlamıştı. 2023 senesinde il ve ilçeler için ayrı ayrı yapılan kuraların da sona ermesinin ardından hak sahipleri belirlendi. Konutları almak için hak sahibi olan vatandaşlar tarafından ise son dönemde evlerin ne zaman teslim edileceği konusunda merak edilenler de artmaya başladı.

TOKİ KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Yapılan aramalarda sık sık gündem olan TOKİ konutlarına ilişkin merak edilenlerin artması ile birlikte 2+1 ve 3+1 konutlar için kişilere teslim tarihi açıklandı. Konut projelerinin belirlenmesinin ardından binaların temellerinin atılacağı ifade edilirken temellerinin atılması ile birlikte kişilerin sözleşmeleri imzalayarak ödemelerine başlayacakları ifade edildi. Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile yapılacak olan bu ödemelerin yanı sıra kişilere binaların ne zaman teslim edileceği de öğrenildi.

TOKİ BAŞKANI AÇIKLADI!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından yapılan açıklamalarda "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinasyonunda biz çok kısa bir sürede 250 bin konutun talep toplama süreçlerini yerine getirdik. Ve hatta bu kadar yüksek miktardaki bir konut inşaatının nasıl yapılacağı ile ilgili tartışmaları bir kenara koyduk. Cumhurbaşkanımızın projeyi müjdelemesinden 40 gün sonra da ilk temellerini 5 bin 615 konutla attık. Bugün itibari ile de 13 bine yakın konutumuzun da ihalesi gerçekleştirilmiş durumda. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde 2 yılda bu konutlarımızı da bitirerek vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” şeklindeki ifadeler ile konut projelerinin 2 sene içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Bu süreç içerisinde evler teslim edilmeden önce, temellerin atılması ile birlikte ödemelerin başlayacağının bilinmesi ise bu noktada kişilerin bu süreç içerisinde evlerini teslim aldıklarında ödeme anlamında da rahatlayacakları ifade edildi.