TOKİ 28 il için yeni duyuru yaptı! 254 Bin TL'den başlayan fiyatlar ve 120 ay vade imkanı!

TOKİ tarafından sosyal konut projesi ile alakalı çalışmalar devam ederken 28 il için yeni bir duyuru yapıldı. Buna göre TOKİ 28 ilde iş yerlerini satışa çıkardı. TOKİ tarafından yapılan iş yeri satış duyurusunun mali koşulları açıklandı.
TOKİ 28 il için yeni duyuru yaptı! 254 Bin TL'den başlayan fiyatlar ve 120 ay vade imkanı!

Türkiye’de yaklaşık son bir aydır TOKİ tarafından başlatılan sosyal konut projesi ile alakalı olarak gelişmeler takip ediliyor. TOKİ bu süreçte tüm konut satışlarını sosyal konut projesi kapsamına aldı. Yine bu proje kapsamında vatandaşlara iş yeri satışları da yapılıyor. Şimdi ise bunlara ek olarak 28 ilde 325 iş yerinin satışının yapılacağı açıklandı. Hangi illerde, hangi koşullarla iş yeri satışı yapılacağı TOKİ tarafından kamuoyuna ilan edildi.

TOKİ HANGİ İLLERDE İŞ YERİ SATACAK?

TOKİ’nin iş yeri satışı yapacağı iller açıklandı. Bu açıklamaya göre Aydın, Burdur, Bursa, Düzce, İstanbul, İzmir, Konya, Tekirdağ, Aksaray, Adana, Ankara, Çankırı, Erzincan, Gaziantep, Kars, Kırşehir, Kilis, Manisa, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Van, Yozgat , Zonguldak illerinde TOKİ tarafından toplam 325 adet iş yeri satışı yapılacak.

İHALE TARİHLERİ NE ZAMAN?

TOKİ tarafından yapılacak iş yeri satışlarında açık artırma usulü ihaleyle satışların gerçekleştirileceği bildirildi. Buna göre 23 Kasım ile 24 Kasım tarihlerinde 325 adet iş yeri için ihaleler düzenlenecek. Açık artırmalar Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılacak. Ayrıca vatandaşlar internet üzerinden de açık artırmaya katılıp teklif verebilecekler.

TOKİ 28 il için yeni duyuru yaptı! 254 Bin TL'den başlayan fiyatlar ve 120 ay vade imkanı!

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

TOKİ’nin 28 ile satacağı toplam 325 iş yeri için ödeme imkanları da açıklandı. Buna göre açık artırmaya katılıp bu iş yerlerini satın alacak olan vatandaşlar teklif ettikleri bedelin yüzde 30’unu peşin olarak ödeyecekler. Kalan tutar için ise vatandaşlara 120 ay imkanı sağlanacak. 10 yıl içerisinden aydan aya ödeme yapacak olan vatandaşlar bu yolla düşük maliyetle iş yeri sahibi olabilecekler.

İŞ YERLERİ SATIŞ BEDELLERİ NE KADAR?

TOKİ’nin satışa çıkardığı iş yerleri içerisinde oldukça uygun fiyatlar da bulunuyor. Fiyatlar 254 Bin TL’den başlarken 3,5 Milyon TL’ye kadar çıkıyor. Açık artırmaya katılan vatandaşlar bu belirlenen satış bedellerine göre teklif verecekler. En yüksek teklifin sahibi ise iş yerini satın alma hakkı elde edecek. 120 ayda borcu kapanabilecek olan bu iş yerlerinin bazıları hemen teslim edilebileceği gibi bazıları için 12 ay sonra teslimleri yapılacak.