TOKİ 3 milyon sosyal konut başvurusunu reddetti!

TOKİ Başkanı Ömer Bulur bir açıklama yaparak sosyal konut projesi için başvuru yapan 3 milyona yakın vatandaşın başvurusunun kabul edilmediğini duyurdu. Sosyal konut projesine dair yeni gelişmeleri TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı.
TOKİ 3 milyon sosyal konut başvurusunu reddetti!

Türkiye’de büyük bir ilgi gören TOKİ’nin sosyal konut projesi ile alakalı olarak yeni gelişmeleri TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı. Sosyal konutlar için yoğun başvurular alındığını söyleyen Ömer Bulut bu başvuruların sayısının 7 milyonu geçtiğini söyledi. Sosyal konut satın almak isteyenlerin merak ettiği konularda bilgi veren Ömer Bulut, başvuru kabul edilmeyenlerin sayısını açıkladı.

3 MİLYON SOSYAL KONUT BAŞVURUSU REDDEDİLDİ!

Sosyal konut başvurusu yapan bazı vatandaşların başvurularının kabul edilmediğine dikkat çeken TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Şu ana kadar değerlendirmeye aldığımız 7 milyon başvuru var. Yapılan ilk incelemede neticesinde 4 milyon 706 bin vatandaşımızın başvurusunu kabul ettik.  Çünkü bu vatandaşlarımız sosyal konut satın almayı gerektiren şartları karşılıyorlar. Bu projede sadece dar gelirli vatandaşlarımız konut sahibi olacaklar. Dar gelirli ailelerimizin hakkını yedirmeyiz.” dedi.

Sosyal konutların inşaat süreçlerine dair de bilgi veren Ömer Bulut, “TOKİ sürekli konut üreten bir kurum olarak sürekli yeni konut inşaatlarına başlıyor. Şu anda sahada zaten fiilen konut yapımı devam eden projelerimiz var. Bugün bile konut ihalesi yaptık. 20 yüklenici bu ihaleye katılıp teklif verdi. Yapımı devan eden konutlarımızın sayısı 130 bindir.” ifadelerini kullandı.

HEM SOSYAL KONUT HEM DE ARSA BAŞVURUSU YAPILABİLİR

Vatandaşlara tahsis edilecek olan 1 milyon arsa satışlarına dair de bilgi veren TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Satışa çıkarılan arsalarımız için şu ana kadar 134.780 adet başvuru aldık. Süreç devam ediyor. Vatandaşlarımızın ilk önceliği sosyal konutlar oldu. Ancak vatandaşlarımıza bir imkan verdik. Hem sosyal konuta hem de arsaya başvuru yapabilecekler. Kura çekildiğinde her ikisi de çıkarsa birisini tercih edecek. Tercih etmediği hakkı da yedek listedeki vatandaşlarımıza verilecek.” şeklinde konuştu.

ARSA ALANLARA TOKİ DESTEK VERECEK

Arsa satın alıp konut yaptırmak isteyenlere TOKİ’nin yardımcı olacağını söyleyen Ömer Bulut, “Vatandaşımız arsa satın aldığında konutu nasıl yaptıracağını düşünebilir. Bu konuda tecrübesi olmadığı için endişe edebilir. Lakin buna hiç gerek yok. TOKİ bu milletin kurumudur. Yurttaşlarımızı kendi başlarına bırakmayız. Onlara gereken desteği her şekilde vereceğiz.” dedi.