TOKİ açıkladı, konut kredisi verilecek! Yüzde 25 indirime, düşük faizli kredi desteği!

TOKİ tarafından başlatılan yüzde 25 indirim kampanyası ile alakalı olarak konut kredisi detayı ortaya çıktı. TOKİ yüzde 25 indirim için vatandaşlara ucuz konut kredisi imkanı da sunuyor.
TOKİ açıkladı, konut kredisi verilecek! Yüzde 25 indirime,  düşük faizli kredi desteği!

Türkiye’de ürettiği konutlar ile milyonlarca vatandaşın güven içerisinde yaşamalarına olanak veren TOKİ tarafından her yıl düzenli olarak en az iki defa yapılan yüzde 25 indirim kampanyası başlatıldı. TOKİ’nin indirim imkanını değerlendiren vatandaşlar çok büyük bir ödeme avantajı elde edecekler. 500 Bin TL borcu olan vatandaş parasını peşin öderse direkt olarak borcun 125.000 TL’si silinecek. Yani 375.000 TL ödeyerek tüm borcu kapatıp TOKİ’den satın aldığı evin tüm borcunu kapatabilecek.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI AÇIKLAMASI

TOKİ, bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapacak. Ayrıca arsa alıcılarına ise yüzde 12,5 oranında indirim uygulanacak.

Yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 24 Nisan – 18 Mayıs 2023 tarihleri arasından ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır.

TOKİ BORCUNU KAPATMAK İÇİN KONUT KREDİSİ

TOKİ ile kamu bankaları arasında yapılan işbirliği ile vatandaşların TOKİ’ye olan borçlarını yüzde 25 indirim avantajı ile kapatmaları konut kredisi çekerek mümkün olabilecek. TOKİ’den ev satın almak için Gayrimenkul Satış Sözleşmesini vatandaşlar hangi bankada imzalamışlarsa o bankadan konut kredisi çekerek TOKİ borcunu kapabilecekler. Kampanya süresi sona erdiğinde ise yapılacak ödemelerde yüzde 25 indirim avantajı ortadan kalkacak. Bundan dolayı konut kredisi çekecek olanlara tüm işlemleri en geç 18 Mayıs’a kadar bitirmelidirler.

KONUT KREDİSİ MALİYETLERİ BELLİ OLDU!

TOKİ açıkladı, konut kredisi verilecek! Yüzde 25 indirime,  düşük faizli kredi desteği!

TOKİ’den satılan evler için vatandaşlar Gayrimenkul Satış Sözleşmelerini Ziraat Bankası veya Halkbank üzerinden yapabiliyorlar. Bu bankalardan konut kredisi çekilerek TOKİ borcu kapatılabilecek. TOKİ hem Ziraat Bankası’nın hem Halkbank’ın özel konut kredisi imkanının maliyetlerini açıkladı. Konutlar için 120 ay vadeli konut kredisi kullanıldığında faiz oranı yüzde 1,29 olacak, işyerleri için ise bu faiz oranı yüzde 1,57 şeklinde uygulanacak.