TOKİ Adana Kozan, İmamoğlu, Tufanbeyli kura sonucu sorgulama!

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük sosyal konut projesinde TOKİ tarafından kura çekimleri sürüyor. TOKİ bugün Adana Kozan, İmamoğlu, Tufanbeyli sosyal konut kuralarını çekiyor.
TOKİ Adana Kozan, İmamoğlu, Tufanbeyli kura sonucu sorgulama!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında kura çekimleri ara vermeden devam ediyor. TOKİ’nin 250 bin konutluk sosyal konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde de kuralar çekiliyor. TOKİ’nin kura takvimine göre her gün bir başka yere kuralar çekiliyor. Bu kuralarla beraber sosyal konut satın alma hakkı kazanan talihli vatandaşlar belirleniyor.

ADANA KURALARI ÇEKİLİYOR!

TOKİ tarafından Adana’da inşa edilmesi planlanan 1.156 sosyal konut için kura çekimi yapılıyor. TOKİ’den yapılan açıklamaya göre Kozan ilçesinde 500, İmamoğlu ilçesinde 500 ve Tufanbeyli ilçesinde de 156 adet sosyal konut inşa edilecek. Bu sosyal konutları satın almak için başvuru yapmış olan vatandaşlardan hak sahiplerinin belirlenmesi için 13 Ocak 2023 Cuma günü yani bugün kura çekimi yapılıyor. Saat 10:00’da Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde noter huzurunda kura töreni düzenleniyor.

CANLI YAYINLANIYOR!

TOKİ’nin kura çekimlerinde çok büyük bir şeffaflık politikası uygulanıyor. Vatandaşların akıllarında herhangi bir soru işareti bırakmak istemeyen TOKİ bu kuraları noter huzurunda gerçekleştiriyor. Herhangi bir haksızlık olmadığını göstermek için de kura törenleri canlı olarak yayınlanıyor. TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlar tüm vatandaşlara açık bulunuyor. İsteyen herkes bu yayınları izleyerek kura çekimlerini takip edebiliyorlar.

KURA SONUÇLARI BELLİ OLUYOR!

TOKİ’nin Adana’daki sosyal konut kura sonuçları da merak ediliyor. Bu kapsamda vatandaşlar iki yolla kura sonuçlarını öğrenebiliyorlar. TOKİ’nin canlı yayınları takip edilerek kura sonuçları anı anına takip edilip öğrenilebiliyor. Buna vakit ayıramayanlar ise biraz daha bekledikten sonra kura sona ermesiyle beraber e-devlet TOKİ kura sonucu sorgulama ekranı üzerinden isim listesini görme imkanı bulabiliyorlar.