TOKİ Ankara Sincan Saraycık kura sonucu isim listesi sorgulama 9 Ocak 2023!

TOKİ sosyal konut kura çekimleri büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Bugün Ankara Sincan Saraycık sosyal konut kura çekimi yapıldı. Sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama ekranına nasıl ulaşılır?
TOKİ Ankara Sincan Saraycık kura sonucu isim listesi sorgulama 9 Ocak 2023!

Türkiye’de dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmelerini amaçlayan İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesinde kura çekimi aşaması devam ediyor. Sosyal konut sahibi olmak için başvuru yapan ve bu başvuruları geçerli sayılan vatandaşlar kendilerine TOKİ’den 2+1 veya 3+1 ev çıkması için kura çekimlerini takip ediyorlar. Kurada ismi çıkan vatandaşlar sosyal konut satın alma hakkı elde ediyorlar.

KURALAR NASIL ÇEKİLİYOR?

TOKİ sosyal konut kura çekimi işleminin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Herhangi bir haksızlığa mahal vermemek için TOKİ oldukça kapsamlı bir kura sistemi geliştirdi. İl ve ilçe esası ile yapılan kura çekimlerinde belirli bir takvim açıklanıyor. Bu takvim kapsamında o ilde veya ilçede sosyal konut başvurusu yapan vatandaşların isimleri kuraya dahil ediliyor. Ardından sosyal konut sayısı kadar kura çekiliyor. Kura çekimi noter huzurunda yapıldığı için herhangi bir haksızlık da yaşanmıyor. Kura törenlerinin canlı olarak yayınlanması da şeffaflık adına bir diğer tedbir oluyor.

ANKARA SİNCAN SARAYCIK SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ!

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre bugün Ankara’da sosyal konut kuraları çekildi. Günlerdir Ankara’da sosyal konut kura çekimi yapılırken bugün sıra Sincan Saraycık projesine geldi. Toplamda 1.626 konutluk projenin kura çekimi yapıldı ve hak sahipleri belirlendi. Kurada ismi çıkan vatandaşlar TOKİ ise sözleşme imzalayarak süreci tamamlayabilecekler.

KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI

TOKİ sosyal konut kura sonucu isim listelerinin nasıl sorgulanacağı merak ediliyor. Bunun için vatandaşların önce E-devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Ardından sistem üzerinden TOKİ sosyal konut kura sonucu sorgulama ekranı açılır. Burada yapılacak sorgulama işlemi ile vatandaşlar sosyal konut sahibi olmak için isim listesinde kendi isimlerinin olup olmadığı bilgisine erişebiliyorlar.