TOKİ Ankara'da aylık 5.638 TL taksitle 3+1 daireleri satışa çıkardı

TOKİ Başkanlığı Ankara'da yer alan Kuzeykent Projesinden konut satışı yapacağını açıkladı. Kurum duyurusunda, yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile imkanları ile evlerin alınabileceğini açıkladı.
TOKİ Ankara'da aylık 5.638 TL taksitle 3+1 daireleri satışa çıkardı

Ankara'da TOKİ'den ev bekleyen Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malullerine yönelik yeni bir duyuru geldi. Resmi sitesinde yer alan satış duyuruları bölümünde konut satış ilanını paylaşan TOKİ, 3 adet dairenin satılacağını açıkladı. Satışı yapılacak olan konutların fiyat bilgilerini paylaşan TOKİ, aylık ne kadar ödenecek, toplam ne kadar ödenecek, dairelerin brüt ve net m2 büyüklüklerini, peşinat ve taksit tutarlarını ilan etti.

TOKİ'DEN ANKARA KUZEYKENT'TE SATILIK DAİRE

Kurum konut satışlarına ilişkin kamuoyu bilgilendirme mesajında "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından KUZEY ANKARA KENT GİRİŞİ 4.BÖLGE 1.ETAP 275 ADET KONUT (KUZEYKENT) kapsamında üretilecek 3 adet konut, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri’ne satışa sunulacaktır." ifadelerine yer verdi.

Satış işlemleri için süreç hakkında da bilgi veren TOKİ isteklilerin başvuru işlemlerini 20 Haziran tarihinden itibaren yapabileceklerini duyurdu. 5 gün devam edecek başvuru işlemleri 24 Haziran'da sona erecek. Başvuru işlemleri ücretsiz olarak yapılacak. Vatandaşlar başvurularını Ankara'da yer alan Halk Bankası şubelerinden tamamlayacaklar. Başvuruları tamamlayanlar için kura işlemleri 29 Haziran tarihinde çekilecek. Kurada ismi çıkanlar için 4 Temmuz ile 6 Temmuz arasında sözleşme imzalanacak.

DAİRELERİN ÖZELLİKLERİ

Konutlar hakkında da bilgi paylaşan TOKİ Başkanlığı dairelerin tümünün 3+1 şeklinde olduğunu duyurdu. Konutların brüt büyüklükleri 160 m2 ile 166 m2 arasında değişiyor. Konutların net büyüklükleri ise 130 m2 ile 135 m2 arasında yer alıyor.

ÖDEME PLANLARI

Kurum satış duyurusunun devamında ayrıca ödeme planları hakkında bilgi verdi. Satışı yapılacak olan 3 konutun en ucuzunun 1 milyon 503 bin TL olduğu açıklandı. Listede yer alan diğer konut ise 1 milyon 504 bin TL olurken en pahalı konut ise 1 milyon 560 bin TL olarak bildirildi.

TOKİ Ankara'da aylık 5.638 TL taksitle 3+1 daireleri satışa çıkardı

Tabloda da görüldüğü gibi konutları almak isteyenler yüzde 10 peşinat ödemesi yapacaklar. Geriye kalan tutar ise 240 ay vadede ödenecek. En ucuz konut için ödeme planı ise şu şekilde olacak. Yaklaşık 151 bin TL peşinat ödemesi yapacak olan vatandaşlar 20 yıl vadeli ödeme planı oluşturduklarında aylık 5 bin 638 TL taksit ödeyecekler.