TOKİ arsa projesine müteahhitlerden sorunlu arsa uyarısı!

TOKİ’nin dar gelirliler için yaptığı arsa satışlarına dair TÜRK-İNŞA Başkanı Servet Aslan uyarılarda bulundu. TOKİ projesinde arsa niteliklerinin belirlenmesi gerektiğini belirten Servet Aslan aksi durumda sistemin kilitleneceğini belirtti.
TOKİ arsa projesine müteahhitlerden sorunlu arsa uyarısı!

TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatla arsa satışının başlatılması tüm kesimlerden büyük ilgi görüyor. İnşaat sektörüne hareketlilik getirmesi beklenen bu satışlar için müteahhitler çekincelerini açıkladılar. Türkiye Resmi Sektör İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası (TÜRK-İNŞA) Başkanı Servet Arslan arsa projesine dair bazı uyarılarda bulundu.

TOKİ’nin dar gelirli vatandaşların kendi evlerini yapmaları için başlattığı arsa satışlarını çok olumlu bulduklarını söyleyen Servet Arslan projenin ayrıntılarının düşünülerek hareket edilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Uygulamada doğabilecek bazı sorunların sektörü kilitleyeceğini belirten Servet Arslan bu arsalar yüzünden vatandaşla devletin mahkemelik olabileceğini ifade etti.

PLANLAMA BUGÜNDEN YAPILMALI!

Arsa projesini desteklediklerini söyleyen TÜRK-İNŞA Başkanı Servet Arslan, “Uygulamada doğabilecek sorunlardan dolayı endişeliyiz. Bu sorunların yaşanmaması için daha işin başından planlama yapılmalı. Öncelikle bu arsaların nitelikleri şimdiden belirlenmeli. Bu arsalar müstakil mi yoksa hisseli büyük arsalar mı olacak? Sonradan hangi mülkiyet sorunları doğabilecek? İmar durumu, yapı kalitesi, yapım koşulları ile planlaması yapılmalı. Bir de estetik kaygıların giderilmesi gerekiyor. Bu arsalarda evler yapıldığında şehir silüetleri ile hangi kriterlerle uyumlu olacaklar? Tüm bu planlama yapılır ve bu topluma açık bir şekilde anlatılırsa sorun yaşanmayacağına inanıyoruz.” dedi.

Plansızlık halinde devlet eliyle yeni gecekondularla karşılaşılabileceğini söyleyen Servet Arslan, “Yapım süreleri uzun olabilir. Bu sırada mülkiyet sorunları çıkabilir. Yapım koşullarından dolayı hukuki sorunlar doğabilir. Tüm bunların tedbirleri bugünden alınması gerekiyor. Yoksa bizim bu projeye karşı çıkmamız mümkün değil. İnşaat sektörünü hareketlendirecek her projeden biz memnun oluruz.” ifadelerini kullandı.

ARSALAR KULLANILMAZ HALE GELİR!

Arsa projesi kapsamında her türlü işbirliğine de hazır olduklarını söyleyen Servet Arslan, “TÜRK-İNŞA mensupları olarak biz bu projeyi destekliyoruz ve her türlü işbirliğine de hazırız. Sadece tüm tedbirler alınsın ve ileride yüz milyonlarca metrekare sorunlu arsa ve arsa sahibi yaratılmasın diyoruz. Bu hukuk sistemini de tıkar. Bu arsalar atıl, kullanılmaz hale gelir. İnşaat sektörü de bundan olumsuz etkilenir.” şeklinde konuştu.