TOKİ Başkanı duyurdu 200 bin yeni konut geliyor

Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilde yeni deprem konutları için çalışmalar start alırken Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut önemli açıklamalarda bulundu.
TOKİ Başkanı duyurdu 200 bin yeni konut geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bünyesine dahil edildikten sonra alt gelir grubu konut projelerine ağırlık veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, Kahramanmaraş depremi ile en büyük sınava tabi tutulmuştu. Yaşanan deprem büyük bir yıkımı da beraberinde getirirken 11 ilde yer alan tüm TOKİ projeleri ayakta kalmayı başarmıştı. 

Yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremden etkilenen tüm TOKİ konutları ayakta kalmayı başarmış ve hiçbir projede yıkılan ya da ağır hasar alan konut olmadığı açıklanmıştı. Yapılan açıklamanın ardından TOKİ konutlarına olan ilgi ve talep artmış, ucuz fiyatlara satılan evlerin sağlamlığı vatandaşın ilgi ve talebini arttırmıştı. 

TOKİ'DEN DEPREM BÖLGESİNE 200 BİN YENİ KONUT SÖZÜ! 

Deprem bölgesinde yer alan tüm projeleri ayakta kalan TOKİ tam not almayı başarırken Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut önemli açıklamalarda bulundu. Bulut yaptığı açıklamasında "Şu ana kadar 21 bin konut için 39 ihale yaptık. Bu hafta pazartesi-salı 10 ihale daha yapacağız" diyerek konutlar için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Mart ayı sonu itibari ile 56 - 57 bin konutun temelini atacaklarını ve yeni projelere fiziki olarak başlayacaklarını belirten Bulut "Mayısa kadar 200 bin konutu ihale edeceğiz" diyerek bölgede toplam 200 bin konutluk projenin hayata geçirileceğini ifade etti. Bulut "Jeofizik, jeolojik, mikro bölgeleme çalışmalarını yapıyoruz. Ona göre temeller atılıyor. Fay hatlarına en az 500 metre mesafede belirlenen alanlarda temel atılıyor. Bu rezerv alanların bir kısmı vardı. 'Bizim her il için, her ilçe için daha önceden hazır olan yerlerimiz söz konusuydu. Buraların zaten etüt projeleri daha önceden hazırdı" diyerek depreme dayanıklı konutlar inşa etmeye devam edeceklerini söyledi.