TOKİ Başkanı Ömer Bulut 250.000 sosyal konut teslim tarihi hakkında konuştu

TOKİ Başkanı Ömer Bulut sosyal konut projesi ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu. 250 bin adet sosyal konutun tamamının 2 yılda bitirilerek vatandaşlara teslim edileceğini söyleyen Ömer Bulur merak edilen soruları yanıtladı.
TOKİ Başkanı Ömer Bulut 250.000 sosyal konut teslim tarihi hakkında konuştu

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesi ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Sosyal konut üretmek konusunda TOKİ’nin çok büyük bir tecrübeye sahip olduğunu belirten Ömer Bulut, bu tecrübenin 2002 yılından sonra kazanıldığını belirtti.

TOKİ 3 YILDA 247 BİN KONUT İNŞA ETTİ

TOKİ’nin 2002 yılına kadar toplam 45 bin sosyal konut inşa ettiğini belirten TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “1984 yılında kurulan TOKİ 2002 yılına kadar 45 bin sosyal konut üretti. 2003 ile 2022 arasındaki sürede ise 1 milyon 170 bin adet sosyal konut üretildi. 2003 yılında büyük bir değişim yaşadık. O yıl TOKİ’nin hem mali yapısı, hem kurumsal yapısı hem de hukuki yapısı güçlendirildi. Cumhurbaşkanımızın büyük katkıları ile toplamda 1 milyon 170 bin konut inşa edilip vatandaşlarımıza teslim edildi. Sadece son 3 yılda 247 bin civarında TOKİ’nin konut üretimi var.” dedi.

AFET KONUTLARI İNŞA EDİLİYOR

TOKİ’nin sadece sosyal konut üretme misyonu olmadığını söyleyen TOKİ başkanı Ömer Bulut, “Afetlerde vatandaşlarımızın zarar gören evlerini de inşa etme sorumluluğumuz var. Malatya ve Elazığ’da deprem afeti oldu ve ardından Van, Bingöl depremleri meydana geldi. Karadeniz Bölgesi’nde sel afeti yaşadık. Rize, Giresun, Trabzon ve çok sayıda ilde evler hasar aldı. İzmir’de büyük bir deprem yaşadık. Tahribata neden olacağını düşünmediğimiz Antalya ve Marmaris yangınlarını tecrübe ettik. Tüm bu hasar gören evlerin de yapımını TOKİ üstlendi.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI

Sosyal konutlara dair de açıklama yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Pandemi dönemindeki kısıtlamalardan konut üretimi ciddi şekilde etkilendi ve burada bir sorun yaşanmaya başlandı. Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu soruna köklü çözüm sosyal konut projesi ile bulundu. Türkiye’nin tek seferde en büyük sosyal konut projesi açıklandı. Biz de 250 bin konut için talep toplamayı başlatıp sonuçlandırdık. Daha başvurular devam ederken ilk sosyal konutların temelini attık. Tüm konutları da 2 yıl içerisinde tamamlama sözüne uygun planlamamızı yapıyoruz. 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza konutlarını teslim edeceğiz.” dedi.