TOKİ Başkanı Ömer Bulut sosyal konut ve arsa projesi için konuştu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut sosyal konut ve arsa açıklaması yaptı. Başvuru sayısını veren Ömer Bulut bundan sonra sürecin nasıl ilerleyeceğine dair de bilgi verdi.
TOKİ Başkanı Ömer Bulut sosyal konut ve arsa projesi için konuştu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut sosyal konut projesine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesine dair yeni bilgiler paylaşan Ömer Bulut, kura çekim tarihleri hariç olmak üzere merak edilen soruları cevaplandırdı.

TOKİ BAŞKANI SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI YAPTI!

Yapılan başvurular hakkında son bilgileri veren TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu 250 bin sosyal konut, 1 milyon altyapılı arsa ve 10 bin iş yeri ila alakalı olarak 31 Ekim tarihi itibariyle konut başvuruları tamamlandı. Bu süreçte 5 milyon 100 binin üzerinde geçerli sosyal konut başvurusu oldu.” dedi.

ARSA BAŞVURULARININ SÜRESİ NEDEN UZATILDI?

Arsa ve iş yeri başvurularının devam ettiğini söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Sosyal konut projesi kapsamında arsa ve iş yeri başvurularının süresini bir hafta daha uzattık. 7 Kasım’da başvuruların tamamlanacağını duyurmuştuk. Şimdi son başvuruları 15 Kasım’da alacağız. Bu şekilde bir uzatmaya gitmemizin bir nedeni var. Konut başvurusu yapan vatandaşlarımız arsaya da başvuru yapabiliyorlar. İkisinden birisini tercih etme hakları olacak. Konut başvurusu yapanlar arsa için de başvuru yapabilsinler diye süreyi uzattık.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUTLARIN SADECE TEK FARKI OLACAK!

Sosyal konutların nasıl olacaklarına dair de bilgi veren TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Vatandaşlarımızın en çok merak ettikleri konulardan birisi de sosyal konutların inşa edildiğinde nasıl olacakları oluyor. Biz TOKİ olarak bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. İlden ile gezen İlk Evim İlk İşyerim tanıtım tırımızda bunlar görülebilir. Bugün gösterdiğimiz konutların aynısını inşa edeceğiz. Kalitesi de mimari özelliği de aynı olacak. Sadece bölgeler arasında cephe farklılıkları olabilecek. Sosyal konutların cephesi o bölgeye özgü olacak.” şeklinde konuştu.