TOKİ başvurusu sayısı illere göre açıklandı TOKİ'ye kaç kişi başvurdu 2022 belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 250 bin sosyal konut ilk evim ilk arsam projesi için başvuru sayısı açıklandı. Peki, illere göre başvuru sayısı kaç, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep toplam başvuru sayısı kaç?
TOKİ başvurusu sayısı illere göre açıklandı TOKİ'ye kaç kişi başvurdu 2022 belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapacak 250 bin sosyal konut projesi için beklenen başvuru sayısı açıklandı. Dar gelirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve 250 bin konut için 8 milyon kişinin başvuru yaptığı TOKİ projelerinde beklenen başvuru rakamları açıklandı. 

Yüz yılın projesi olarak lanse edilen ve Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olma özelliğini taşıyan TOKİ 250 bin sosyal konut projesine yapılan toplam başvuru rakamları ilan edildi. En çok başvuru yapılan il olarak İstanbul ilk sırada yer aldı. Toplam başvuru sayısı ise 8 milyon olarak ilan edildi. 

TOKİ'YE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU 2022 İSTANBUL, İZMİR, GAZİANTEP, BURSA İLLERE GÖRE BAŞVURU SAYISI KAÇ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile başvurusu Eylül ayı itibari ile başlayan TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde son başvuru tarihi 31 Ekim 2022 tarihi itibari ile sona ermişti. Başvuruların bitmesi ile illere göre toplam başvuru sayısı da merak konusu olmuştu. 

TOKİ başvurusu sayısı illere göre açıklandı TOKİ'ye kaç kişi başvurdu 2022 belli oldu!

TOKİ resmi internet  sitesi üzerinden yapılan açıklama ile "Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 8 milyon vatandaş başvuru yaptı. Bu başvuruların içerisinden 5 milyon 135 bin 324 vatandaşın başvurusu geçerli oldu. Projeye en çok başvuru İstanbul'dan geldi. İstanbul'dan 1 milyon 519 bin 300, İzmir'den 240 bin 358, Gaziantep'ten 166 bin 200, Bursa'dan 188 bin 748, Ankara'dan 232 bin 857 ve Konya’dan 160 bin 905 vatandaş başvuruda bulundu. Kategorilere göre ise projeye en çok ilgi gençlerden geldi. 2 milyon 30 bin 277 genç ev sahibi olmak için başvuruda bulundu"  diyerek illere göre en çok başvuru yapılan listeyi duyurmuş oldu.