TOKİ başvurusu yapanlar için açıklandı TOKİ'nin kura çekilişleri ne zaman olacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 250 bin sosyal konut projesi için kura çekimi tarihleri ne zaman sorusuna yanıtı Bakan Kurum verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ'nin kura çekilişi ne zaman yapılacak duyurdu.
TOKİ başvurusu yapanlar için açıklandı TOKİ'nin kura çekilişleri ne zaman olacak?

Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayacak 250 bin sosyal konut projesinde son başvuru tarihi yaklaşırken başvuru yapan milyonlarca kişi kura tarihlerini araştırmaya başlamıştı. Merak edilen TOKİ kurası için beklenen tarihi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum duyurdu. 

Bakan Murat Kurum başvurusu 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek olan TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde başvuru sahipleri arasında kura çekimlerine hemen başlayacaklarını belirtirken vatandaşlara teslim edilecek olan konutlar için çalışmalara da temel atma töreni ile 17 ilde eş zamanlı olarak başlandı. 

TOKİ KURA ÇEKİLİŞLERİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

TOKİ'nin kura çekimi için başvuru tarihinin sonuna gelinmesi ile araştırmalar bir kere daha başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk olarak 100 bin sosyal konut olarak açıklanan, daha sonra ise yoğum başvuru olması nedeniyle 250 bin adete çıkartılan konutlar için 8 milyon kişi başvuru yapmıştı. 31 Ekim 2022 tarihi itibari ile başvurusu sona erecek olan dev projede vatandaşlar kura çekilişi ile hak sahibi olmak için şanslarını deneyecekler. 

TOKİ başvurusu yapanlar için açıklandı TOKİ'nin kura çekilişleri ne zaman olacak?

Bakan Murat Kurum TRT Haber kanalının canlı yayınında yaptığı açıklaması ile başvuruların 31 Ekim 2022 tarihi itibari ile sona ermesinin ardından hemen çekilişlere başlayacaklarını ve 2023 yılının Mart ayına kadar tüm kura çekilişlerini bitireceklerini belirterek arsa projesinde taksitlerin sabit tutulacağını ve arttırılmayacağını duyurmuştu.