TOKİ deprem bölgesindeki evlerin taksitlerini erteleyecek mi?

Yaşanan deprem felaketi sonrasında Türkiye tek yürek haline gelirken deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları da yavaş yavaş sona ermeye başlamıştı. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları hızlanırken 10 il için yeni ekonomik tedbirler açıklanmayı sürdürülüyor.
TOKİ deprem bölgesindeki evlerin taksitlerini erteleyecek mi?

Depremde büyük bir felaketi yaşayan Türkiye ne yazık ki tarihte örneğine zor rastlanır bir şekilde 10 ilde büyük yıkıma uğramıştı. Asrın felaketi olarak anılan depremin merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye ve Diyarbakır'da da binaların çökmesine ve can kayıplarının oluşmasına neden olmuştu. 

Yaşanan facia nedeni ile ne yazık ki 35 binden fazla vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yaşanan facianın acı tablosu her geçen gün biraz daha netleşirken deprem bölgesinin yeniden ihyası için hükümet tarafından yeni kararlar ve tedbirler açıklanmaya başlanmıştı. Bölgede yer alan TOKİ konutları için yapılan son dakika açıklaması ile tüm evlerin ayakta kaldığı ve depremde hasar almadığı ilan edilmişti. 

DEPREM BÖLGESİNDE TOKİ TAKSİTLERİ ERTELENECEK Mİ?

Yaşanan büyük deprem sonrası TOKİ ilk deprem sınavını başarı ile verirken bölgede yer alan TOKİ evlerinin depremde hasar almadığı ve dayanıklı çıktığı ilan edilmişti. TOKİ'nin yapımını üstlendiği hiçbir binada çökme ya da yıkılma meydana gelmediği bazı projelerde ise çok küçük hafif hasarlar meydana geldiği belirtilmişti. 

 Yapılan açıklamalar sonrasında bölgede yaşayan kişiler TOKİ konutları için taksit erteleme talebinde bulundu. Kendi evleri hasar almasa dahi yaşadığı işyerinin kapatılması nedeni ile gelir kaybı yaşayan kişiler taksit ödemelerini yapamayacaklarını belirterek 6 ay boyunca TOKİ taksit ödemelerinin ertelenmesini talep ettiler.