TOKİ Eskişehir Merkez sosyal konut kura sonucu isim listesi 13 Ocak 2023

TOKİ sosyal konut kura çekimleri bugün Eskişehir ile devam ediyor. 1.800 sosyal konutun daha hak sahipleri belli olacak. TOKİ sosyal konut sonucu isim sorgulama nasıl yapılır?
TOKİ Eskişehir Merkez sosyal konut kura sonucu isim listesi 13 Ocak 2023

Türkiye’de sosyal konut sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşların yararlanabilmeleri için başlatılan TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesinde kura çekim aşaması devam ediyor. Milyonlarca dar gelirli vatandaş Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 250 bin sosyal konut için başvuruda bulunmuşlardı. Başvuru sayısının yapılacak konut sayısından fazla olmasından dolayı kura çekimleri ile hak sahipleri belirleniyor.

ESKİŞEHİR KURASI ÇEKİLİYOR!

TOKİ’nin Eskişehir’de inşa edeceği sosyal konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için 13 Ocak 2023 Cuma günü yani bugün kura çekimi yapılıyor. Saat 10:0=’da Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda yapılacak olan kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecek. Eskişehir’de sosyal konut satın almak için başvuruda bulunan ve başvuruları kabul edilen vatandaşların isimleri kurada yer alacak. Bu kura sonucunda 1.800 vatandaş TOKİ’nin Eskişehir Merkez’de inşa edeceği sosyal konutlar için hak sahipliği kazanacaklar.

SOSYAL KONUTLAR 2 YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK!

TOKİ uzun yıllardır Türkiye’de sosyal konut üretimi yaparak dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmalarını kolaylaştırıyor. Bu kapsamda son olarak 250 bin konutluk bir kampanya başlatıldı. 2025 yılına kadar 250 bin adet sosyal konutun inşa edilip vatandaşlara teslim edilmeleri planlanıyor. Bu proje tamamlandığında ise ek olarak bir 250 bin konutluk daha proje başlatılacak ve 250 bin vatandaş daha konut sahibi olacak. Böylelikle 4 yıllık süreçte 500 bin adet sosyal konut yapımı planlanıyor.

TOKİ KURA SONUCU ÖĞRENME!

TOKİ’nin sosyal konut kura sonuçları oldukça büyük ilgiyle araştırılıyor. TOKİ kura sonucu sorgulama ekranı e-devlet sistemi üzerinde bulunuyor. TOKİ her gün çekilen kura sonucunda belli olan isim listesini akşam saatlerinde sisteme yüklüyor. Bu yüklenen isim listeleri vatandaşlarca sorgulanıp görülebiliyor. Böylece vatandaşlar sosyal konut sahibi olup olmadıklarını öğrenebiliyorlar.