TOKİ evi olmayan kimseyi bırakmayacak! Bir ilde 2 bin 429 konut inşa edilecek

TOKİ, yeni projelerini duyurmaya devam ediyor. Bir ilde 2 bin 429 konutun inşa edileceği duyuruldu. Projenin ihalesi ise çok yakında başlayacak.
TOKİ evi olmayan kimseyi bırakmayacak! Bir ilde 2 bin 429 konut inşa edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri yapmaya devam ediyor. Tüm vatandaşları ev sahibi yapmayı hedefleyen TOKİ, bu kez de bir ilde 2 bin 429 yeni konut inşa edecek.

TOKİ tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde dört etapta inşa edilecek 2 bin 429 konut yatay mimarili ve yöresel unsurlara göre yapılacak.

TOKİ'den Gaziantep'e 2 bin 429 yeni konut müjdesi!

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde üretilecek 2 bin 429 proje ile çocuk oyun parkları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve esnaflar ile vatandaşın bir arada yaşayabileceği, geleneksel mahalle kültürünün yaşatılacağı bir yaşam alanı oluşturulacak.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil konutlarından 541'inin ihalesi 25 Temmuz'da, 587'sinin ihalesi 26 Temmuz'da, 675'inin ihalesi 27 Temmuz'da, 626 konutun ihalesi ise 28 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kuzeyşehir'de 50 bin konut inşa edilecek, 250 bin kişi yaşayacak

Gaziantep'te Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olan ' Kuzeyşehir Projesini' hayata geçiren TOKİ, daha önce inşasını tamamladığı konutların teslimini yaptı. Bölgede vatandaşların eğitim, sağlık, sosyal yaşam, ulaşım ve tüm sosyal ihtiyaçlarına karşılık gelecek alanlar üretildi.

Kuzeyşehir projesinin 2023 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor ve burada toplam 250 bin kişinin yaşayabileceği 50 bin konut inşa edilecek.

TOKİ evi olmayan kimseyi bırakmayacak! Bir ilde 2 bin 429 konut inşa edilecek

Öte yandan TOKİ'nin Gaziantep'te inşa etmeye başladığı millet bahçesinin yapım çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Kentin merkezine inşa edilen ve ulaşım açısından da oldukça kolay bir konumda bulunan Gaziantep Millet Bahçesi'nde çarşılar, sosyal donatı alanlar, gezinti yolları bulunacak. Millet bahçesinin ikinci etabının ihalesi ise 9 Ağustos tarihinde yapılacak.

TOKİ'nin açıklamasında UEFA standartlarında 33 bin seyirci kapasiteli, 1.117 araçlık otoparkı ve locaları olan stadyum inşa ettiği de hatırlatıldı. Gaziantep'te 25 okul, 1 hastane, 3 sağlık ocağı, 19 cami, 19 ticaret merkezi, 3 kamu binası ve 2 spor salonunun ise inşası tamamlandı.