TOKİ IBAN gelmedi! Ziraat Bankası, Halkbank başvuru ücreti para yatırma tahsilat bekleniyor ne demek, İBAN numarası öğrenme?

TOKİ başvurusu için e devlet üzerinden form dolduran kişilere TOKİ başvuru ücreti parası için ödemeler için IBAN numarası gönderiliyordu. Başvuru sahiplerinin cep telefonlarına gönderilen SMS konusunda sorunlar yaşanmaya başlandı. TOKİ IBAN numarası öğrenme nereden, nasıl yapılır?
TOKİ IBAN gelmedi! Ziraat Bankası, Halkbank başvuru ücreti para yatırma tahsilat bekleniyor ne demek, İBAN numarası öğrenme?

Cumhuriyet tarihinin tek seferde yapılan en büyük toplu konut projesi olarak "Yüzyılın Konut Projesi" sloganı ile tanıtımı yapılan 150 bin sosyal konut projesinde başvuru rekoru kırılmıştı. Projenin başvuru ekranının açılmasını takip eden 2. gününde 1 milyon başvuru sayısı aşılırken ne yazık ki yoğunluk nedeniyle sorunlar yaşanmaya başlandı. 

Yapılan başvurularda yoğunluk yaşanmaması adına kimlik numarasının son hanesine göre başvuru alınmasına rağmen yine de 1 milyon başvuru rakamının aşılması ile sistemde özellikle de IBAN numarası SMS gönderimi konusunda aksamalar yaşandığı belirtiliyor. Mesajların geç gelmeye başlaması ile beraber vatandaşlar da panik yaşamıştı. 

E-DEVLET TOKİ BAŞVURUSU YAPANLAR İÇİN IBAN NUMARASI GELMEZSE NE OLUR, TOKİ İBAN NUMARASI SORGULAMA, NEREDEN NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ projesinde yoğun başvuru nedeniyle IBAN numarası konusunda aksamalar yaşanmaya başlanırken konu hakkında TOKİ açıklama yaptı. TOKİ tarafından yapılan açıklamada "Merhaba, E-Devlet başvurularında banka tarafından gönderilecek olan ıban bilgilerinde yoğunluk kaynaklı gecikme yaşanabilmekte olup en kısa süre içerisinde tarafınıza sms gönderilecektir" ifadelerine yer verilerek gecikmenin yoğunluk kaynaklı olduğu belirtildi. 

Başvuru sahiplerinin beklemeleri istenirken TOKİ 2+1 ve 3+1 sosyal konut başvurusu işlemlerinin tamamlanması için gönderilecek olan IBAN numarasına 500 liralık başvuru parasının yatırılması gerekiyor.