TOKİ İlk Evim Arsa projesindeki arsalara müstakil ev yaptırılır mı?

TOKİ’nin İlk Evim arsa projesi kapsamında yapılacak olan 1 milyon arsa satışı için başvurular başladı. Peki TOKİ arsalarına müstakil ev yapılabilir mi? TOKİ’den arsa alarak müstakil ev inşa edilebilir mi?
TOKİ İlk Evim Arsa projesindeki arsalara müstakil ev yaptırılır mı?

Türkiye’de büyük ses getiren TOKİ sosyal konut projesinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Proje kapsamında önce yapılacak olan 250 bin sosyal konut için başvurular alındı. Ardından ise bugün 1 milyon altyapısı hazırlanmış arsa için başvurular yapılmaya başlandı. TOKİ’nin satacağı bu arsaların tamamı altyapılı olarak satılacaklar. Bu arsalarda elektrik, su, doğalgaz, yol gibi tüm altyapı hizmetleri hazır olmuş olacak. Peki TOKİ’nin bu arsalarına müstakil ev yaptırmak mümkün mü?

TOKİ’NİN SATACAĞI ARSALARIN ÖZELLİKLERİ NELER?

TOKİ’nin sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlara kendi evlerini yaptırabilmeleri amacıyla satacağı arsaların nitelikleri iki ayrı kategoriye ayrılıyor. Buna göre vatandaşlar müstakil arsa veya müşterek arsa alabilecekler. Bu iki tür arsanın imar planları farklı niteliklerde olacaklar. Müstakil arsalarda kişiye özel mülkiyet hakları olacak. Ancak müşterek arsalarda kurulacak olan ortaklığa göre hareket etmek zorunlu olacak.

TOKİ MÜŞTEREK ARSAYA HANGİ EVLER YAPILABİLİR?

TOKİ tarafından müşterek olarak satılacak olan arsalarda parseller ortak olacak. Kurulan bu ortaklık nedeniyle herkes hissesi oranında söz ve hak sahibi olacaklar. Bu arsalar toplu konuta uygun olacak ve bundan dolayı arsalar eğer müşterek ise müstakil ev yapımı mümkün olmayacak. Müstakil ev yaptırmak isteyenlerin müşterek arsa almamaları gerekiyor.

TOKİ MÜSTAKİL ARSA ÖZELLİKLERİ!

TOKİ’nin müstakil arsaları ise kişiye özgü olacak. Vatandaşlar bu arsalar üzerinde sadece müstakil ev yaptırabilecekler. 350 metrekare ile 500 metrekare arasında değişen büyüklüklerde olacak olan bu müstakil arsalar üzerinde 150 metrekarelik müstakil evler inşa edilebilecek. Tüm altyapı gereksinimleri karşılandığı için vatandaşlar direkt olarak bu arsaları satın alır almaz inşaata başlayarak müstakil evlerini yaptırabilecekler.