TOKİ İlk Evim projesi teslim tarihi netleşiyor! Eş zamanlı teslimler yapılacak

81 ilde gerçekleştirilen TOKİ İlk Evim konut projesi için yapımına başlanan evlerin teslim tarihleri netleşmeye başladı. Konutların deprem bölgesinde eş zamanlı teslim edileceği öğrenildi.
TOKİ İlk Evim projesi teslim tarihi netleşiyor! Eş zamanlı teslimler yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2022 yılında duyurularak 81 ilde kuraların gerçekleştirildiği İlk Evim projesindeki kapsamındaki TOKİ konutları için tarih belli olmaya başladı. 6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından yaşanan büyük yıkımda binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken yüzbinlerce vatandaşımız da evlerini kaybetmişti. TOKİ tarafından alınan karar sonucunda ise İlk Evim kapsamındaki evlerin ilk olarak depremin etkilediği illerden başlandığı ifade edildi.

Deprem bölgelerinin yanı sıra diğer iller de konutların inşaatına başlandığı öğrenilmişti. Bu inşaatlardaki son durum da merak konusu iken gelen bilgilere göre bazı konutların çatılarının bile tamamlandığı öğrenildi. Son derece hızlı bir şekilde ilerlemeye kaydedilen konutlarda katların tamamlanarak pencerelere geçişlerin başladığı ifade edildi. Farklı durumlarda olan bu konutlarda kimi evler neredeyse tamamlanıp yalnızca ince işçiliği kalırken bazı konutlarda ise temellerin yeni atılmaya başlandığı ifade edildi.

KONUT SAYILARI AÇIKLANDI!

Proje kapsamında konutlar hakkında yapımı süren ve temellilerine de eş zamanlı başlanan iller ve yapılan konutların sayısı şu şekildeydi; Temeli atılan toplamda 5 bin 615 konutun Ankara'da 2 bin 171, Kırşehir'de 458, Yozgat'ta 141, Konya'da 206, Kahramanmaraş'ta 210, Diyarbakır'da 158, Elazığ'da 88, Tunceli'de 118, Erzurum'da 158, Amasya'da 87, Bolu'da 206, Zonguldak'ta 595, Afyonkarahisar'da 364, Uşak'ta 158, Manisa'da 78, Aydın'da 265, ve Muğla'da 154 adet olduğu öğrenildi.

DEPREM BÖLGELERİ İÇİN DE KONUTLARIN TESLİM TARİHİ NETLEŞMEYE BAŞLADI!

Yaşanan deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre deprem konutların da yapılacağı öğrenildi. Toplamda 319 bin deprem konutunun yapılacağı bilgisinin gelmesinin ardından daha öncesinde yapımı planlanmış olan İlk Evim konut projesinin de devam edeceği, ertelenme gibi bir durumun söz konusu olmadığı öğrenildi.

Konuya ilişkin gelen bilgilere göre deprem bölgeleri için yapımıza başlanacak olan konut projelerinin sayısı şu şekilde verildi; Gaziantep'te 10 bin 24, Adana 6 bin 356, Şanlıurfa 6 bin, Diyarbakır 4 bin 800, Hatay 4 bin 450, Kahramanmaraş 3 bin 101, Malatya 2 bin 251, Adıyaman bin 750, Elazığ bin 651, Osmaniye 1550, Kilis 500 konut.

Yapılan ilk açıklamalarda da belirtildiği gibi 2 yıl içerisinde tamamlanacak olan bu konut projesi ile deprem konutlarının aynı anda teslim edileceği öğrenildi.