TOKİ İlk Evim sosyal konut kura çekimleri başlıyor!

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında kura çekimlerine ara verilmişti. TOKİ Başkanı Ömer Bulut kura çekimlerinin ne zaman başlayacağını açıkladı.
TOKİ İlk Evim sosyal konut kura çekimleri başlıyor!

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi ülke genelin çok sayıda projeyi durdurmuştu. Deprem felaketi olmadan önce TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi devam ediyordu. Bu projede kura çekimi aşaması sürdüğü sırada deprem felaketi yaşandı. TOKİ bu süreçte tüm ilgisini deprem bölgesine kaydırdığı için sosyal konut kura çekimleri de iptal edilerek ertelendi. Vatandaşlar kura çekimlerinin ne zaman başlayacağını büyük bir merak içerisinde bekliyordular. Beklenen açıklamayı TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptı.

KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

250 bin adet sosyal konutun yapılmasını içeren TOKİ İlk Evim projesi ile alakalı olarak TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıklama yaparak, “Deprem felaketinin ardından tüm çalışmalarımızı deprem bölgesine odaklamıştık. Şimdi deprem bölgesinin yeniden inşası için yine yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ancak bir taraftan da çok sayıda vatandaşımızın İlk Evim projesi ile alakalı beklentisi var. Deprem nedeniyle kura çekimlerine ara vermiştik. Bu hafta kura çekimlerini yeniden başlatacağız.” dedi.

TOKİ konutlarının inşa süreçlerine dair bilgi veren Ömer Bulut, “TOKİ konutlarında oturan vatandaşlarımız kendilerini güvende hissediyorlar. Biz konut projelerimizi zayıf zeminler üzerinde yapmıyoruz. Yine projelerimizi fay hatlarından uzak tutuyoruz. Bunun yanında tünel kalıp ve benzeri tasarımları uyguluyoruz. Dolayısıyla inşa ettiğimiz konutlar depreme dayanıklı oluyor. Bunu da deprem felaketinde gördük.” ifadelerini kullandı.

Deprem konutlarının inşaatlarına başlamak için artçı sarsıntıların bitmesinin beklenmesi gerektiği şeklindeki eleştirileri de yanıtlayan Ömer Bulut, “Biz bu konuyu üniversitelerden hocalarımızla görüştük. Radye temelleri yaparken meydana gelen sarsıntıların binaya etkisi olmaz. Tünel kalıp ile dökülecek olan betonlarda da küçük sarsıntıların herhangi bir etki yapmayacağını hocalarımız söylüyor. Kontrollü bir şekilde deprem konutlarını inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.