TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan TOKİ İlk Evim Sosyal Konut Projesi için başvuru bilgileri merak ediliyor. Başvurular ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak?
TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün düzenlenen tanıtım töreni ile TOKİ İlk Evim Sosyal Konut Projesi'nin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. Türkiye'nin 81 ilinin tamamında ve tüm ilçelerde yapılacak olan sosyal konutların oldukça uygun fiyatla satılacak olması vatandaşları heyecanlandırdı. Peki İlk Evim Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilecek evlerden satın almak isteyecek olan vatandaşlar başvuru işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklar?

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ'nin dev konut projesi olan İlk Evim Sosyal Konut Projesi için başvurular 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayacak. TOKİ tarafından alınacak olan başvurular Ekim ayının sonuna kadar devam edecek. Bu başvuru süresi içerisinde konut satın almak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini belirlenen yollarla yapabilecekler. 

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

TOKİ tarafından çeşitli konut projeleri için başvurular Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden alınıyor. Bu konut projesi için de vatandaşlar başvuru işlemlerini bu bankalar üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuru işlemlerine dair kapsamlı bilgiler henüz açıklanmadı. Ancak kısa bir süre içerisinde TOKİ'nin bu açıklamayı yapması bekleniyor.

BAŞVURU BEDELİ NE KADAR OLACAK?

TOKİ'nin sosyal konut projeleri için başvuru yapıldığında vatandaşlardan belirli bir miktar başvuru bedeli talep ediliyor. Bu bedelin 500 TL ile 1.000 TL arasında bir rakam olarak belirleneceği tahmin ediliyor. Resmi olarak bu bedel de açıklanmadı. 

KONUTLARI SATIN ALACAKLAR NASIL BELİRLENECEK?

TOKİ İlk Evim Sosyal Konut Projesi kapsamında satılacak olan konutları kimlerin satın alacağının nasıl belirleneceği de merak ediliyor. Başvuru sayısının konut sayısının çok üzerinde olacağı için konutların hangi vatandaşlar tarafından satın alınacağına noter kurası ile karar verilecek. Kurada çıkan kişiler sözleşme yaparak konutları satın alabilecekler.