TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi ile hangi ilde kaç konut inşa edilecek? İl il konut sayıları!

TOKİ İlk Evim Sosyal konut projesi ile ilk etapta Türkiye genelinde 250 bin adet konut inşa edilecek. Peki TOKİ hangi ilde kaç adet konut yapacak? İlk il konut sayıları...
TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi ile hangi ilde kaç konut inşa edilecek? İl il konut sayıları!

Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi bugün resmen başladı. TOKİ tarafından başlatılan İlk Evim sosyal konut projesi iki ayrı etaptan oluşacak. İlk etapta Türkiye genelinde 250 Bin adet konut inşa edilecek. Bu konutlar 2 yıl içerisinde tamamlanıp vatandaşlara teslim edilecek. Kalan 250 bin konut ise 2028 yılına kadar inşa edilip vatandaşlara teslimi gerçekleştirilecek. Peki İlk Evim sosyal konut projesinin ilk etabında TOKİ hangi şehirde kaç konut inşa edecek?

TOKİ HANGİ ŞEHİRDE KAÇ KONUT İNŞA EDECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklama ile TOKİ'nin hangi şehirde kaç konut inşa edileceğini duyurdu. Buna göre sosyal konutlarda aslan payını İstanbul alacak. 250 bin adet konutun 50 bin adeti İstanbul'daki projelerde inşa edilecek. İstanbul'u ise en çok sosyal konut yapılacak ikinci il olarak Ankara takip ediyor. Ankara'da TOKİ tarafından 2 yıl içerisinde 18 bin adet sosyal konut yapılacak. Türkiye'nin bir diğer büyük illerinden olan İzmir ise 12.500 sosyal konut ile üçüncü sıradaki yerini alacak. 

Türkiye'nin üç büyük ilinden sonra en çok sosyal konut inşa edilecek olan il Gaziantep olacak. Gaziantep'te TOKİ tarafından İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında 10 bin adet konut inşa edecek. Bu kenti ise Bursa takip ediyor. Bursa için açıklanan sosyal konut adeti 8.650 oldu. Bursa'nın ardından listede Kayseri yer alıyor. Kayseri'de yapımına başlanacak olan sosyal konutların adeti 4.500 olarak açıklandı. 

Diğer şehirler için de kaç konut inşa edileceği TOKİ tarafından belirlendi. Ancak şu ana kadar bu konuda bilgilendirme yapılmadı. İnşa edilecek olan sosyal konutların sayıları o kentin nüfusuna ve yine o kentte bulunan konut eksikliğine göre belirlenecek .Nüfusu yoğun olan iller daha çok sosyal konut inşa edilen iller olacaklar.