TOKİ İlk Evim sosyal konut projesinde kimlere, kaç adet kontenjan ayrıldı?

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi çok büyük bir heyecan yarattı. Projeye dair detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki TOKİ'nin İlk Evim Sosyal Konut Projesi kapsamında kimlere ne kadar kontenjan ayrıldı?
TOKİ İlk Evim sosyal konut projesinde kimlere, kaç adet kontenjan ayrıldı?

TOKİ İlk Evim Sosyal Konut Projesi ile alakalı olarak uzunca bir süredir merak edilen ayrıntılar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile son buldu. 500 bin konutluk proje iki ayrı etapta yapılacak. İlk etapta Türkiye'nin 81 ilinde toplam 250 bin adet konut inşa edilecek. Bu konutlar için başvuru işlemleri 14 Eylül 2022 Çarşamba gününden itibaren alınmaya başlanacak ve 2023'te inşaatları başlayacak olan bu konutlar 2 yıl içerisinde vatandaşlara teslim edilecek. 

İLK EVİM SOSYAL KONUT PROJESİNDE KİMLERE KAÇ ADET KONTENJAN AYRILDI!

TOKİ İlk Evim Sosyal Konut Projesi ile alakalı olarak merak edilen bir husus da kimlere kaç adet kontenjan ayrılacağı olmuştu. Bu ayrılan kontenjanlar genel başvurudan çıkarılacak ve sadece kapsam içerisine girecek olan vatandaşlar bu konutları satın almak için başvuru yapabilecekler. Bu konuda yaşanan merak ortadan kalktı. 

İlk etap kapsamında TOKİ İlk Evim Sosyal Konut Projesi ile inşa edilecek olan 250 bin adet konutun yüzde 5'i olan 12.500 adeti yalnızca şahit yakınlarına ve gazilere ayrıldı. Yüzde proje tamamında üretilecek konutların yüzde 5'i de engelli vatandaşlar için kontenjan olarak ayrıldı. Emeklilere ise bu konutların yüzde 20'si ayrılarak 50 bin adetlik kontenjan belirlendi. Ayrıca ilk defa gençlere yönelik de kontenjan ayrıldı. Onların da payı yüzde 20 olarak belirlenerek 50 bin konut sadece gençlere satılacak.

Yapılan bu dağılımla beraber 250 bin adet konutun yüzde 50'si olan 125 bin adeti kontenjan olarak ayrıldı. Kalan 125 bin adet konut ise bu kapsama girmeyen vatandaşlara satılacak. Ayrıca ikinci etapta yapılacak olan 250 bin adet konut için de ileride farklı kontenjanlar belirlenecek.