TOKİ indirim kampanyasının ayrıntıları belli oldu! Yüzde 25 indirimin şartları ve kredi desteği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan TOKİ indirim kampanyasının ayrıntıları açıklandı. TOKİ’nin indirim kampanyasının kapsamı ne olacak? TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlayacak? TOKİ indirim kampanyası için konut kredisi çekilebilecek mi?
TOKİ indirim kampanyasının ayrıntıları belli oldu! Yüzde 25 indirimin şartları ve kredi desteği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada TOKİ’nin yeni indirim kampanyasını duyurmuş ve yüzde 25 oranında indirim yapılacağını ilan etmişti. TOKİ tarafından başlatılan indirim kampanyasına dair ayrıntılar belli oldu. TOKİ’nin indirim kampanyasına dair tüm merak edilen sorular bu şekilde cevabını bulmuş oldu.

YÜZDE 25 İNDİRİM İMKANI

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre borcunu ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara sağlanacak olan yüzde 25 oranındaki indirim için vatandaşlar 19 Ekim’e kadar başvuru yapabilecekler. 23 Eylül’de başlayacak olan indirim kampanyasına çok büyük bir talep olması bekleniyor.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

TOKİ’nin indirim kampanyasından kimlerin yararlanabilecekleri de belli oldu. Buna göre geri ödeme taksitleri 2021 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanabilecekler. TOKİ’ye olan borçlarına dair taksitler Temmuz 2021 ve sonrasında başlayan borçlu vatandaşlar ise indirim kampanyası kapsamında değerlendirilmeyecekler.

Öte yandan indirim kampanyasından yararlanabilmek için geçmişe dönük TOKİ’ye aidat ve taksit gibi herhangi bir borcun olmaması gerekiyor.

ARSALAR İÇİN YÜZDE 12,5 İNDİRİM

TOKİ’den arsa satın almış ve taksitler halinde borçlarını ödemeye devam edenler için de bir indirim kampanyası düzenleniyor. Ancak arsalardaki indirim konutlardaki indirim gibi yüzde 25 olarak uygulanmayacak. TOKİ’den arsa satın alarak Haziran 2021 sonuna kadar geri ödemelere başlayanların borçlarına yüzde 12,5 oranında indirim yapılacak.

Arsa alıcıları indirim kampanyasından yararlanabilmek için başvuru yapılacak olan tarih itibariyle o aya dair taksitin ödemesini yapmış olmalılar. Ayrıca geriye dönük taksit borcu olanlar indirim kampanyasından yararlanamayacaklar. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az ise indirim kampanyası onları da kapsamayacak.

Arsa borçlarını kapatmak isteyenler ödemelerini Ziraat bankası üzerinden yapıyorsalar bankaya başvurarak borçlarını ödeyebilecekler. Ödemeler Vakıfbank’a yapılıyorsa kapatılacak olan borcun TOKİ’den öğrenilmesi gerekecek.

BORCUN TAMAMININ ÖDENMESİ ŞART DEĞİL!

TOKİ’nin indirim kampanyasından yararlanmak için borcun tamamının ödenmesi şartı da bulunmuyor. İmkanları biraz kısıtlı olan vatandaşlar kalan borç bakiyesinin en az yüzde 25’ini ödemek koşuluyla da indirim kampanyasından yararlanabilecekler. Bu şekilde TOKİ’den konut satın alanlar kısmi ödeme yaparak da yüzde 25 indirim imkanını kullanabilecekler.

KAMU BANKALARI KREDİ DESTEĞİ VERECEK!

TOKİ indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler borçlarını kamu bankalarından çekecekleri kredilerle de kapatma imkanı bulabilecekler. Konut veya iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalamış oldukları bankaya başvurarak konut kredisi kullanabilecekler.

TOKİ indirim kampanyası kapsamında verilecek olan konut kredileri için kredi koşulları Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından belirlendi. Buna göre konut ve iş yeri kredisi çeken müşterilere 120 aya kadar vade yapılacak. Bu müşteriler kullanacakları kredinin binde 5’ine denk gelen tutarı bankaya kredi tahsis ücreti olarak ödeyecekler. Halkbank ve Ziraat Bankası TOKİ indirim kampanyasından yararlanacak olanlara konut kredisini aylık yüzde 1,29 faizle, iş yeri kredisini aylık yüzde 1,57 faizle verecekler.